ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Το «Σανταλάκι» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2018 15:18

Το «Σαντάλακι», το νέο βιβλίο της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένης Αναστασοπούλου παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Διάπλους και η Σχολή Καραβάνα σήμερα Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Για το παραμύθι θα μιλήσει η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με μουσικοκινητικά δρώμενα οι μαθητές των Α' και Β' τάξεων της Σχολής Καραβάνα.

Το βιβλίο που αναφέρεται σε επίκαιρα θέματα όπως αυτά του πολέμου, της βίας, της μετανάστευσης και της ένταξης, αναφέρεται σε μια πραγματικότητα ζωντανή και συνεχώς μεταλλασσόμενη, η οποία επηρεάζει την ελληνική κοινωνία. H συγγραφέας ευαισθητοποιημένη σε θέματα ετερότητας στήνει μια μυθοπλασία που αγγίζει και αφυπνίζει τον πιο μικρό αλλά και τον πιο μεγάλο αναγνώστη. Το «Σανταλάκι» είναι ένα αλληγορικό παραμύθι που βοηθάει τον μικρό αναγνώστη να μάθει να μεταφράζει τους ασυνείδητους και κρυφούς φόβους του που πηγάζουν από στερεοτυπικές αντιλήψεις ώστε να τους αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα. Τα χρώματα, οι εικόνες και οι ανθρώπινες φιγούρες της Ρένιας Μεταλληνού ζωντανεύουν την ιστορία. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD και DVD. Στο βίντεο συμμετέχει και αφηγείται μοναδικά ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass