ΣΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ Γ. ΡΑΪΛΗ

Επτά δεκαετίες ιστορίας

* Παρουσιάζεται σήμερα στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 21 Απρ 2018 15:02

Το ιστορικό μυθιστόρημα του Λαρισαίου οικονομολόγου-συγγραφέα Γιώργου Ραΐλη «Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα» θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.


Η ιστορία της Ελλάδας ζωντανεύει μέσα από τη μυθιστορηματική αφήγηση. Συγκεκριμένα, μέσα από τη ζωή των κατοίκων ενός ορεινού χωριού, ο αναγνώστης δεν θα ζήσει απλά τα γεγονότα της εποχής 1932-1990, αλλά θα προσπαθήσει να καταλάβει αν οι κάτοικοι ήταν πραγματικά μονιασμένοι ή ξαφνικά κάποιο πρωινό διχάστηκαν. Οι σχέσεις τους αλλάζουν δραματικά με την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι πληγές θα βαθύνουν στο διάστημα που θα ακολουθήσει. Σε ένα ασταθές περιβάλλον όπου ζωές χάνονται, αξίες δοκιμάζονται, πεποιθήσεις συγκρούονται, η ουδετερότητα δεν παρέχει ασφαλές καταφύγιο. Τραγικές φιγούρες οι μανάδες που βλέπουν τα παιδιά τους να χάνονται ή να καταστρέφονται οι ζωές τους. Η τεκμηριωμένη παράθεση των ιστορικών γεγονότων προσδίδει στο βιβλίο αξία και δίνει στον αναγνώστη το ερέθισμα για σκέψεις και συμπεράσματα τόσο της περιόδου που αναφέρεται όσο και των μελλοντικών χρόνων.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο νομικός - διεθνολόγος Δρ. Ιωάννης Σ. Παπαφλωράτος, ο υποστράτηγος ε.α. Χρήστος Μπολώσης και ο ίδιος ο συγγραφέας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος κα Χριστίνα Ανδρέου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass