ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ

Γραμμισμός ΙΙ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 15:25

Σήμερα Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ιωάννη Κυπαρισσού με τίτλο «Γραμμισμός ΙΙ» στην Art Gallery Μαργώνης. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 5 Μαΐου, θα είναι πλαισιωμένη από video art του Δημοσθένη Κυπαρισσού.

Ο ιστορικός τέχνης Αλέξιος Παπαζαχαρίας αναφερόμενος στην τελευταία δουλειά του καλλιτέχνη «Γραμμισμός» αναφέρει «μέσα σε αυτή την καθημερινότητα, με το ιατρείο και τις αναλύσεις, τι αντίκες και τα έργα τέχνης o Ιωάννης Κυπαρισσούς δουλεύει καλλιτεχνικά καθημερινά, δημιουργώντας έργα που ταυτόχρονα θα σημαίνουν την φυγή αλλά και τη σούμα της εβδομάδας. Στη σειρά που παρουσιάζεται στην παρούσα έκθεση με τον τίτλο «Γραμμισμός», ο καλλιτέχνης κλείνει το μάτι στην εμμονή της ιστορίας με τα ρεύματα και τις κατατάξεις. Στη φανταστική αυτή τάση η χειρονομία καταγράφεται στην επιφάνεια με ρυθμούς και επαναλήψεις που θα οδηγήσουν σε εικόνες σχεδόν ψευδαισθησιακές και παλλόμενες. Οι γραμμές εφαρμόζονται και δοκιμάζονται σε ποικιλία επιφανειών: σε καμβάδες και χαρτιά, σε μεταλλιζέ χαρτιά και σε διαφανή πλέξιγκλας, σε σελίδες ιλουστρασιόν περιοδικών. Αν η ζωγραφική του Κυπαρισσού στα διάφορα υλικά συγκινεί με την αντιθετική ή συμπληρωματική παλέτα και τις επίμονες ζωντανές γραμμές που μπορούν να φέρνουν στο μυαλό μας εικόνες από το πολικό σέλας μέχρι μια μεταξωτή κουρτίνα, τα μικρά έργα στις σελίδες περιοδικών μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Οι σελίδες των περιοδικών άχρηστο απομεινάρι μιας επικαιρότητας που πέρασε, καλύπτονται από ημιδιάφανες πολύχρωμες γραμμές που δεν σου κρύβουν ούτε σου επιτρέπουν να δεις τι έχει τυπωθεί στη σελίδα. Επεμβάσεις ευαίσθητες που περισσότερο σχέση έχουν με τις καθημερινές χειρονομίες παρά με τον πολιτικό σχολιασμό. Η ζωγραφική για τον Κυπαρισσού δεν είναι τέχνη φωνακλάδική, είναι περισσότερο μια διακριτική συντροφιά, η οποία ωστόσο έχει έναν καταλυτικό ρόλο στη ζωή, την κάνει βιώσιμη».

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινές 9.00-14.00 και 18.00-21.00 και Σάββατο 9.00-14.00. Τηλ.: 6974830183.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass