Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΛΟΥΚΙΑ ΒΑΛΑΣΗ ΗΧΟΓΡΑΦΕΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΟΛΥΜΠΟ

«Νύχτα Μαγικιά» στα 2.400 μ.

Δημοσίευση: 07 Απρ 2018 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Απρ 2018 17:14

Με αφορμή τη γνωριμία της με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε από εκείνον για τη δουλειά της, η Λαρισαία τραγουδοποιός και δεινή σαντουρίστρια Λουκία Βαλάση αποφάσισε να γυρίσει σε βίντεοκλιπ το τραγούδι του «Ποτέ, ποτέ μαζί (Νύχτα Μαγικιά)» και μάλιστα στον χιονισμένο Όλυμπο.


Σε μια προσπάθεια σύνδεσης του θρυλικού συνθέτη με το μυθικό βουνό, η νεαρή Λαρισαία καλλιτέχνιδα επέλεξε μια τοποθεσία στα 2.400 μέτρα υψόμετρο για την οπτικοποίηση της δικής της ερμηνείας του τραγουδιού «Νύχτα Μαγικιά». Με το σαντούρι της, την αρχαία λύρα που επίσης παίζει και τη συνοδεία του Αρμένιου μουσικού Αρσέν Πετροσιάν που παίζει ντουντούκ πραγματοποίησαν ανάβαση στο βουνό των θεών και γύρισαν ένα βίντεοκλιπ, αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, που σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο youtube.
«Στο παρελθόν είχα συμμετάσχει ως σολίστ στον εορτασμό των 80 χρόνων του μεγάλου μας συνθέτη, ερμηνεύοντας τα έργα «Η γειτονιά των αγγέλων» και «Άξιον Εστί», παρουσία του ιδίου. Ωστόσο, μόλις πέρυσι γνωριστήκαμε και είχα την ευκαιρία κάνουμε μια συζήτηση. Πέρα από τη γνωριμία αυτή καθεαυτή ήταν μεγάλη τιμή για μένα τα επαινετικά λόγια που είπε για τη δουλειά μου. Θέλησα, λοιπόν, ως ελάχιστο φόρο τιμής να κάνω αυτό το βίντεο κλιπ και να του το αφιερώσω. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς τη βοήθεια των υπευθύνων του ΚΕΟΑΧ και του σκηνοθέτη Νίκου Μαυρόπουλου» εξηγεί η Λουκία Βαλάση.
Εκτός από αυτή τη δουλειά, σύντομα η νεαρή καλλιτέχνιδα, θα κυκλοφορήσει σύντομα και ένα νέο τραγούδι, ενώ ετοιμάζει και έναν ολοκληρωμένο δίσκο. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
*Η Λουκία Βαλάση είναι κάτοχος ανώτερων θεωρητικών, διπλώματος Πιάνου και Βυζαντινής Μουσικής. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ειδίκευση στο σαντούρι, ενώ πλέον διδάσκει το όργανο στο συγκεκριμένο τμήμα. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως με τον Γιώργο Νταλάρα στην Αμερική, Καναδά, στην Ευρώπη καθώς και με τον Πέτρο Γαϊτάνο σε ιστορικούς χώρους και θέατρα όπως Town Hall, New York κτλ. Έχει ήδη συνεργαστεί ως ερμηνεύτρια και ως σολίστ στο σαντούρι με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Πετρολούκας Χαλκιάς, Dilek Koc.
Παναγιώτα Φούντα

Δείτε εδώ το βίντεο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass