ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΙΑ

Ξανασμίγει το χορευτικό του Κ. Γκισάκη

Δημοσίευση: 04 Απρ 2018 15:38

Ο Κώστας Γκισάκης έχοντας μπόλικο μεράκι για την τοπική παράδοση και μεγάλη αγάπη για τον χορό αποφάσισε το 1978 μαζί με κάποιους χορευτές να δημιουργήσει τον Χορευτικό Όμιλο «Λάρισα».

Πρωτολειτούργησε σε ένα υπόγειο στον πεζόδρομο της Παπασταύρου. Γρήγορα όμως η αγάπη του κόσμου φάνηκε πως ήταν μεγάλη και η ανάγκη για αναζήτηση άλλου χώρου άμεση. Γι’ αυτό τον λόγο ο Όμιλος μεταφέρθηκε στην Μ. Αλεξάνδρου και από εκεί εκατοντάδες χορευτές έκαναν τα πρώτα τους βήματα, υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων απ’ όλη την Ελλάδα. Τα ταξίδια δεν άργησαν να έρθουν. Αρχικά σε όλη την χώρα και εν συνεχεία στην Ευρώπη. Γαλλία, Σκωτία, Ιταλία, Αγγλία, Ουγγαρία. Ο Χορευτικός Όμιλος Λάρισα τα πήγε περίφημα για πολλά χρόνια και οι εκδηλώσεις στο κηποθέατρο «μαγνήτιζαν» το λαρισινό κοινό, όμως έκανε τον κύκλο του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και σταμάτησε τη λειτουργία του το 2000. Όμως οι αναμνήσεις των μελών δεν «έσβησαν» στιγμή, όπως άλλωστε και οι χορευτικές τους ικανότητες. Γι’ αυτό τον λόγο, διοργανώνεται συνάντηση, την Τρίτη μετά το Πάσχα, 10 Απριλίου στις 9 το βράδυ, στο μαγαζί «Μεζέ – Μεζέ» στη Νεάπολη, για όσους «πέρασαν» από τον Χορευτικό Όμιλο και έχουν ανεξίτηλες στη μνήμη τους τις εμπειρίες που έζησαν εκεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977655595 (Δημήτρης Γκισάκης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass