ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας

Δημοσίευση: 04 Απρ 2018 15:32

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 30 Μαρτίου οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας για την «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας 2018».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Με το σύνθημα «Μεγαλώνω διαβάζοντας» πάνω από 1300 παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις βιβλιοθήκες του Δήμου, σε 40 προγραμματισμένες συναντήσεις με αναγνωρισμένους δημιουργούς, συγγραφείς, εικονογράφους με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μαθητών από τα 36ο, 41ο, 38ο Νηπιαγωγεία Λάρισας, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 22ο, 29ο, 37ο, Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας και τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στο νέο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο με τους συγγραφείς Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη, Κώστα Στοφόρο, Κατερίνα Τζαβάρα, Διονύση Λεϊμονή και Μάνο Κοντολέων. Μαθητών από τα 12ο, 16ο, 19ο, 23ο, 24ο, 25ο, 26ο, 27ο, 33ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας στις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων (Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου, Λέσχη Πολιτισμού Ιπποκράτη, Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά”- Χαραυγή, Λέσχη Πολιτισμού Νέας Σμύρνης, Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου, Λέσχη Πολιτισμού Νεάπολης, Λέσχη Πολιτισμού Νεράιδας) με τους συγγραφείς Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, Ευδοκία Ποιμενίδου, Λίνα Μουσιώνη, Βαγγέλη Κολώνα, Χριστίνα Γιολδάση, Λητώ Τσακίρη, Μπέττυ Μαγρίζου και Εύη Γίτσα. Μαθητών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Δήμου Λαρισαίων με τους συγγραφείς Γιώτα Φώτου, Ευδοκία Ποιμενίδου, Λίνα Μουσιώνη, Βασιλική Δραγάζη, Ιωάννα Γιαννακοπούλου, και Μαρία Αράπκουλε.

Επίσης στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας», πραγματοποιήθηκε στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά «Στη βιβλιοθήκη μαζί». Ένα πρόγραμμα γνωριμίας με το θαυμαστό κόσμο των βιβλίων μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δράσεις για όλη την οικογένεια. Με τη συμμετοχή παιδιών και γονέων από τον 12ο Παιδικό Σταθμό Λάρισας. Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Λίνα Μουσιώνη, αρχαιολόγος- συγγραφέας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass