ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Στάνκογλου και Χαραλαμπίδης στην τελετή λήξης

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2018 15:02

Μετά από ένα μαραθώνιο 9 ημερών, με προβολές, αφιερώματα, καλεσμένους και διαγωνιστικό φθάνει στο τέλος του ένα ακόμα, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Σήμερα Κυριακή είναι η μεγάλη μέρα καθώς εκτός από το κινηματογραφικό πρόγραμμα θα είναι η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων με πολλές εκπλήξεις από την πλευρά των διοργανωτών.


Στις 9:30 το πρωί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο θα διεξαχθεί το Μαθητικό Διαγωνιστικό και θα προβληθούν 32 Μαθητικές ταινίες από όλη την Ελλάδα. Τις προβολές θα παρακολουθήσουν και σχολεία εκτός Λάρισας τα οποία θα ταξιδέψουν στην πόλη μας για να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας τους.
Στις 3:30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Μετροπόλ θα γίνει το καθιερωμένο πλέον Φόρουμ μαθητικών κινηματογραφικών ομάδων, όπου οι μικροί σκηνοθέτες θα ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους από τα γυρίσματα των ταινιών τους.
Το Ελληνικό διαγωνιστικό θα ξεκινήσει στο «Χατζηγιάννειο» στις 4:30 το απόγευμα με την παρουσία πολλών δημιουργών και καλεσμένων σκηνοθετών. Θα διαγωνισθούν οι ταινίες:  «Rebirthday» Κώστας Λεβέντης, «Στιγμή» Κωνσταντίνος Ξενάκης, «Emoticon Man» Παναγιώτης Κουντουράς, «Not Alone» Σωτήρης Πετρίδης και Δημήτρης Τσακαλέας, Έλλη Μιλτιάδης Χρηστίδης, «Επίσκεψη» Γιάννης Ζαφείρης, «Μαμά, γύρισα» Δημήτρης Κατσιμίρης, «Dove» Κωνσταντίνος Χαλιάσας, «Χειμερία Νάρκη» Αλέξιος Κουκιάς-Παντελής, «Τα Γεμιστά» Ιωάννης Μπλέτας, «Ο Ξυλουργός Και η Γυναίκα του» Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, «Unchildishness» Άντι Παπαδημητρίου, «The Stone Fish» Βασίλης Ματιάκης, «Χτυπώντας ένα περιστέρι» Φάνης Τοψαχαλίδης, «Ερινύες» Δημήτρης Πέμμας, «Η Ζωή Μετά» Χρήστος Σαγιάς. Μετά το τέλος των προβολών που υπολογίζεται για τις 8:30 μ.μ. και μετά από ένα μικρό διάλειμμα για τις απαραίτητες προετοιμασίες θα ξεκινήσει η τελετή απονομής των βραβείων. Στην τελετή θα παραστούν εκτός από τους επίσημους προσκεκλημένους της πόλης, η Μορφωτική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου -τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ- , κριτικοί και πολλοί άλλοι από τον χώρο του κινηματογράφου. Κινηματογραφικά μουσικά κομμάτια θα εκτελέσουν οι Κλεισιάρη Βασιλική και Κοροβέση Ευαγγελία. Την απονομή των βραβείων θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης. Σκηνοθεσία: Ακυς Μητσιούλης
Χατζηγιάννειο 9:30. Μαθητικό Διαγωνιστικό.
Ξενοδοχείο Μετροπόλ 15:30 Μαθητικό Φόρουμ.
Χατζηγιάννειο 16:30 Ελληνικό Διαγωνιστικό.
Χατζηγιάννειο 20:30 Διάλειμμα.
Χατζηγιάννειο. 21:00 Απονομή.
Επίσημοι προσκεκλημένοι: υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου (είναι σε αναμονή). Μορφωτική ακόλουθος Γαλλικής Πρεσβείας.
Τιμώμενο πρόσωπο: Γιάννης Στάνκογλου- ηθοποιός. Βράβευση για το σύνολο του κινηματογραφικού του έργου με παρουσία του ίδιου.
Παρουσίαση βραβείων: Ρένος Χαραλαμπίδης.
Μουσική παίζουν οι: Κλεισιάρη Βασιλική και Κοροβέση Ευαγγελία.
Σκηνοθεσία: Ακυς Μητσούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass