ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Eνταξη της Λάρισας στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2018 15:46

Τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο Δίκτυο «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», θα συζητήσει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 7 το απόγευμα. Ζητούμενο είναι η ένταξη στο Δίκτυο για την ανάπτυξη πολυεπίπεδης συνεργασίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης για θέματα ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού μέσω της αναβίωσης του αρχαίου θεσμού της Αμφικτυονίας.


Η σημερινή εισήγηση του Γραφείου του Δημάρχου, αφορά στην έγκριση της συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στην «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» και τον ορισμό του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη, ως εκπρόσωπου στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα.
Η «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» είναι Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στον Δήμο Μαραθώνα. Αρχικά θα αριθμεί 160 Δήμους-Μέλη.
Σκοπός του Δικτύου είναι η κοινή δράση και συνεργασία για θέματα ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού των ελληνικών Πόλεων του Δικτύου μεταξύ τους, καθώς και με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, στις οποίες είχαν ιδρυθεί Ελληνικές πόλεις στην αρχαιότητα.
Στόχοι του Δικτύου είναι οι εξής δράσεις:
-Η ανάδειξη και προαγωγή της διασυνοριακής, διακρατικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ των μελών της Εταιρίας για θέματα ιστορίας, πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού.
-Η συνεργασία της Εταιρίας με Διεθνείς Αυτοδιοικητικούς και Πολιτιστικούς Οργανισμούς, σε τομείς που συμβάλλουν στην υλοποίηση των σκοπών της Εταιρίας.
-Η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού μεταξύ των μελών της Εταιρίας.
-Η ανάδειξη, προβολή και προώθηση καλών πρακτικών μεταξύ των μελών της Εταιρίας, σε θέματα που αφορούν στην ιστορία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό.
-Η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων των τοπικών κοινωνιών των μελών της Εταιρίας στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας τους.
Οι πόροι του Δικτύου θα προέρχονται από:
-Eπιχορηγήσεις και επιδοτήσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εθνικούς, ευρωπαϊκούς (κατά κύριο λόγο την Ευρωπαϊκή Ένωση) και διεθνείς.
-Χορηγίες και δωρεές φυσικών ή νομικών προσώπων, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και κληρονομίες και κληροδοσίες.
-Εισφορές των τακτικών μελών, το ύψος των οποίων καθορίζεται με απόφαση της Γ.Σ.
-Έσοδα από διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Εταιρία για την επιδίωξη του σκοπού της.
-Έσοδα από υπηρεσίες παρεχόμενες σε τρίτους.
-Συνδρομές και άλλες εισφορές των υποστηρικτών και φίλων της, καθώς και από άλλα περιουσιακά δικαιώματα και στοιχεία που αποκτά η Εταιρία και από τη διαχείρισή τους.
-Άλλες μορφές χρηματοδότησης (συμμετοχική χρηματοδότηση κ.λπ.).
Ο ρόλος της Αμφικτυονίας είναι συντονιστικός και τα μέλη του διατηρούν την αυτονομία τους ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων, ως τακτικό μέλος στο εν λόγω Δίκτυο σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται αναλυτικά στο Καταστατικό Ίδρυσης και να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass