Το Θεσσαλικό ξεκινά συνεργασία με το Eurodram

• Θα παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα τα βραβευμένα θεατρικά έργα

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2018 15:01

Μια αποκλειστική συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο ξεκινά το ευρωπαϊκό δίκτυο προώθησης θεατρικών έργων τη νέα χρονιά. Όπως ανακοίνωσε η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Κυριακή Σπανού, αμέσως μετά το φεστιβάλ θεατρικής άνοιξης, θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Θεάτρου Μύλου τα βραβευμένα έργα του Eurodram.


To EURODRAM είναι ένα δίκτυο προώθησης θεατρικών έργων σε ευρωπαϊκές, μεσογειακές και κεντροασιατικές γλώσσες. Κύριος στόχος του είναι να κάνει γνωστά, τόσο στους επαγγελματίες του θεάτρου όσο και στο ευρύτερο κοινό, έργα τα οποία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδημοσίευτα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη γλωσσική πολυμορφία. Το δίκτυο είναι οργανωμένο σε επιτροπές ανάγνωσης 40 περίπου γλωσσών. Οι Επιτροπές αυτές αποφασίζουν ποια από τα υποβαλλόμενα έργα (όχι περισσότερα από τρία για κάθε γλώσσα) θα ενταχθούν στο Δίκτυο του Eurodram έτσι ώστε να ελκύσουν μελλοντικούς ενδιαφερόμενους (μεταφραστές, εκδότες, κλπ) που κινούνται σε διεθνές επίπεδο και συμμετέχουν σε αυτό. Κάθε συγγραφέας είναι ευπρόσδεκτος να υποβάλει το δικό του υλικό. Το δίκτυο λειτουργεί σε συνεργασία με πολλές διαφορετικές οργανώσεις που του προσφέρουν την ευκαιρία να αποτελεί ένα δυναμικό σύνθετο σώμα θεατρικών συγγραφέων, μεταφραστών και άλλων συγγενικών εταίρων σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass