ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο βίος και το έργο του Λόρκα

Δημοσίευση: 22 Νοε 2017 15:40

«Αυτός ο δρόμος χωρίς διαβάτες. Αυτός ο δρόμος. Αυτός ο γρύλλος χωρίς φωλιά. Αυτός ο γρύλλος. Και τα κουδούνια αυτά που αποκοιμιούνται».

Ένα από τα τελευταία ποιήματα του Λόρκα που αναφέρεται στο χωριό του Φουέντε Βακέρος. Λίγες μέρες μετά ο ποιητής, ο θεατρικός συγγραφέας, ο μουσικός, ο συνθέτης, ο ζωγράφος, ο άνθρωπος που μισούσε τον πόλεμο, θα έπεφτε νεκρός από τους φαλαγγίτες του Φράνκο. Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το αναβληθέν αφιέρωμα στο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ο Λόρκα υπήρξε μια ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα, ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα. Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί και παίζονται συνεχώς, ενώ τα ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από όλους τους μεγάλους συνθέτες μας. Στο πολυθέαμα θα συμμετέχουν η συγγραφέας Μπέτυ Σάϊας Μαγρίζου, οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου, Χρήστος Χαλβατζάρας , Έβελυν Αντωνίου , Γιώργος Παπαδόπουλος.Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του Λόρκα των Μ. Θεοδωράκη , Μ. Χατζιδάκι , Στ. Ξαρχάκο , Χρ. Λεοντή , Θ. Μικρούτσικο , Στ. Κραουνάκη και Γ. Γλέζο από τον μουσικό και τραγουδιστή Αλέκο Τσιωνά.

Φωτογραφική διαχώριση υλικού Γιώργος Μποντικούλης ,Παρουσίαση-Συντονισμός Δέσποινα Θεοδώρου. Η επιλογή των κειμένων και η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Κολώνα. Στην εκδήλωση θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και έκθεση βιβλίων του Λόρκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass