ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαντινάδες του Λ. Καλομοίρη

Δημοσίευση: 04 Νοε 2017 16:46

Ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης σήμερα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό κέντρο, στις 7:30 το βράδυ θα παρουσιάσει το 4ο βιβλίο του Λευτέρη Καλομοίρη που περιέχει 500 μαντινάδες.

Ομιλητές θα είναι ο χοροδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Τσιπλακούλης και η θεατρική συγγραφέας κ. Κατερίνα Χατζημαρκάκη. Με καταγωγή από τα Ανώγεια, ο Λευτέρης Καλομοίρης πηγαίος μαντιναδολόγος, άριστος χορευτής και αυτοδίδακτος δάσκαλος των ανωγειανών χορών θα τραγουδήσει τις μαντινάδες του και θα διδάξει με γνησιότητα τους χορούς του τόπου του όπως τους έζησε. Η Κρητική βραδιά θα συνεχιστεί στο κέντρο «Ανεμόμυλος» όπου θα ακολουθήσει γνήσιο Κρητικό γλέντι με την ανωγειανή παρέα και τον Λευτέρη Καλομοίρη θα συνοδέψουν ταλαντούχοι μουσικοί.
Ο γιος του Λευτέρης στη λύρα και το τραγούδι, ο Άγγελος Σπαχής στο λαούτο και ο Λιoνάκης Μιχάλης στο λαούτο και το τραγούδι. Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Κρητικό γλέντι θα γίνονται στο τηλ. 6947266937. Με την εκδήλωση αυτή ο σύλλογος ΦΙΛΠΑ αποσκοπεί στην προβολή της γνήσιας μαντινάδας ως μια ποιητική δημιουργία που αντανακλά τον ψυχισμό των κατοίκων της ορεινής Κρήτης που έχουν μια βιωματική σχέση μαζί της. Επιπλέον επιχειρεί να τη διαχωρίσει από τα ευτελή στιχουργήματα και το φραστικό εντυπωσιασμό όσων με τα ανούσια ευθυμολογήματά τους την κακοποιούν και την έχουν μετατρέψει σε εμπορικό είδος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass