ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σεμινάριο για τον κινηματογράφο

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2017 16:18

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων - Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και τον Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λαρίσης και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» στο πλαίσιο του θεματικού σαράντα ωρών σεμιναρίου με τίτλο: «Θεσσαλία-Τοπικός πολιτισμός» διοργανώνει τη 6η Ενότητα με θέμα: «Πώς η εκπαίδευση προσεγγίζει την Τοπική Ιστορία μέσω της Κινηματογραφικής τέχνης» τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το απόγευμα, από τις 5 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.


Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των εκπαιδευτικών που πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων με συναφές θέμα και στο πλαίσιο δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας, αλλά και του νέου Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα», με φορείς– ιδρυτές τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας, με σκοπό τη στήριξη των εκπαιδευτικών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) των Δικτύων.
Θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη δηλώσει (τακτικοί και αναπληρωματικοί), αλλά και όσοι ενδιαφέρονται.
Ενδεικτικά παραθέτουμε τους άξονες του σεμιναρίου:
Α. Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «ΕΞΟΔΟΣ 1826» , η οποία εγκρίθηκε για παιδαγωγική καταλληλότητα από το ΥΠ.Π.Ε.Θ και σχολιασμός από τον σκηνοθέτη κ. Βασίλη Τσικάρα και την κ. πρόεδρο του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λαρίσης και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» κ. Γεωργία Αβέλλα.
Β. Εισήγηση: «Ο κινηματογράφος ως γνωστικό αντικείμενο και ως διαμεσολαβητικό εργαλείο εποπτικής διδασκαλίας. Εφαρμογές στην εκπαίδευση.» Εισηγητής Νίκος Αλέτρας-Αρτινός, υποψ. Διδ. Κινηματογράφου στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Μέλος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, κριτικός κινηματογράφου.
Γ. Καλή Πρακτική: «Η μαγεία του κινηματογράφου στη σχολική τάξη» Μάρη Βρεττοπούλου, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, 23ο δημοτικό σχολείο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass