ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΛΟΥ

«Αυτόχειρ» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 15:30

Το αριστουργηματικό διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη «Αυτόχειρ» παρουσιάζεται στο «Θέατρο του Μύλου» σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο των Θεατρικών Συναντήσεων, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Το 2016 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τον θάνατο του σημαντικού πεζογράφου Μιχαήλ Μητσάκη. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν γιορτάστηκε η επέτειος αυτή, αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες και καλεί τους θεατές να ανακαλύψουν το έργο του Μιχαήλ Μητσάκη. 100 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Μ. Μητσάκης παραμένει άγνωστος στους περισσότερους και αγαπημένος στους λίγους. Το διήγημά του «Αυτόχειρ» παρουσιάζεται από τον Κώστα Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τον θάνατό του.

Για το έργο

Ο "Αυτόχειρ" αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα του Μιχαήλ Μητσάκη. Το διήγημα, γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, μας προσφέρει έναν υπέροχο θεατρικό μονόλογο. Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη της Πάτρας λίγο πριν το 1900. Ο Μητσάκης, ο οποίος διατηρεί το όνομά του στο κείμενο, φτάνει στην πόλη, όπου μαθαίνει για την αυτοκτονία ενός ξένου. Ο αυτόχειρας έχει αφήσει ένα σημείωμα με πέντε μόνο λέξεις: "Αυτοκτονώ, ας μην ενοχληθεί κανείς". Καθώς ο συγγραφέας-αφηγητής περιπλανιέται στην πόλη, παρατηρώντας τη ζωή και τους ανθρώπους της, αναρωτιέται για το ποιός θα μπορούσε να ενοχληθεί από το θάνατο ενός αγνώστου. Το έργο πραγματεύεται το ζήτημα του κύκλου της ζωής και του θανάτου, της φθαρτότητας του ανθρώπου και της διαχρονικότητας της ανθρωπότητας. Ένας πεθαίνει μα η πόλη συνεχίζει να ζει. Ο ήλιος θα ανατείλει και πάλι.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Μειωμένο: 8 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμεΑ. Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση VIVA: 8,00 ευρώ http://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2410-533417 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 10:00 - 13:00 και 19:00 - 21:00)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass