ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ Β’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Αυλαία για τις «Βάκχες»

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2017 15:30

Στο Β’ Αρχαίο Θέατρο όπου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Βάκχες», που φέτος ανέβασαν από κοινού το Θεσσαλικό Θέατρο με το Ελληνικό Φεστιβάλ, έπεσε χθες η αυλαία της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Οι Λαρισαίοι βρέθηκαν εκεί, αυτή τη ζεστή βραδιά, για να απολαύσουν την εξαιρετική δουλειά που σκηνοθέτησε ο Έκτορας Λυγίζος έχοντας στο πλευρό του επτά αξιόλογους ηθοποιούς.

Μια διαφορετική προσέγγιση του κλασικού κειμένου του Αισχύλου, κατά την οποία όλοι οι ηθοποιοί αλλάζουν χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της πλοκής και από θεοί γίνονται θνητοί και από θύτες θύματα. Ξεχωριστή η ερμηνεία του ηθοποιού Αργύρη Πανταζάρα, ο οποίος την περασμένη χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο Χορν Καλύτερου Ηθοποιού. Ο νεαρός πρωταγωνιστής με την ορμή, τον καθαρό λόγο, την ένταση αλλά και τις καλά μελετημένες κινήσεις του (τη σωματική προετοιμασία επιμελήθηκε η Βίκυ Παναγιωτάκη και τη φωνητική προετοιμασία η Ρηνιώ Κυριαζή) υποδύθηκε διαφορετικούς ρόλους αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό. Το ίδιο και ο σκηνοθέτης, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην παράσταση και έφερε εις πέρας το δύσκολο εγχείρημα του να βλέπεις μια ερμηνεία, από δύο εντελώς διαφορετικές οπτικές. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει δε, να γίνει στα πολυμορφικά, λιτά και συνάμα περίτεχνα, κοστούμια που σχεδίασε για την παράσταση η Κλειώ Μπομπότη και τα οποία επέτρεπαν στους πρωταγωνιστές να «μεταμορφώνονται» με τον πιο απλό τρόπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass