ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ

Αντίσταση στην κρίση με δράση…

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2017 15:20

Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία και ο εθελοντισμός ενώνονται, τότε το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να μην είναι τουλάχιστον επιτυχημένο.

Αυτό επέδειξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Ο Αγιος Χαράλμαπος», που πήρε την πρωτοβουλία να σηκώσει στους ώμους του την διοργάνωση της γιορτής αχλαδιού, στα Πλατανούλια, έχοντας στον πλευρό του υποστηρικτές όλους τους αγροτικούς φορείς της περιοχής, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τυρνάβου.

Μέλη του Συλλόγου, μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, επαγγελματίες του αγροτικού τομέα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και υπό τη στήριξη των τοπικών αρχών, έφεραν εις πέρας ένα γιορτινό γεγονός, με χαρακτηριστικά της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.

Μάλιστα στην εποχή μας, όπου οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, δυσκολεύουν την υλοποίηση τέτοιων δράσεων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων, ενάντια σε αυτές τις αντιξοότητες, μαζί με πολλούς εθελοντές, απέδειξε ότι η θέληση μπορεί να ξεπεράσει εμπόδια.

Απόδειξη; Η προσέλευση 3.000 ατόμων στη γιορτή αχλαδιού στα Πλατανούλια.

Ήταν από τα μεγαλύτερα πανηγύρια που έγιναν στον νομό Λάρισας, το οποίο περιλάμβανε εντυπωσιακές εμφανίσεις χορευτικών, με πιστά αντίγραφα παραδοσιακών φορεσιών και λαϊκή ορχήστρα, η οποία διατήρησε το κέφι του κόσμου αμείωτο μέχρι αργά το βράδυ.

Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος οι χορευτικές ομάδες: παιδικό και εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων «Ο Αγιος Χαράλμαπος», της ΕΜΛ Φιλιππούπολης και του Χορευτικού Όμιλου Θεσσαλονίκης, την παρουσίαση έκανε η κ. Μαρία Λαδά, τα σκηνικά – και τον ήχο ανέλαβε η «Πανήγυρις», ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια, οργάνωση και σκηνοθεσία των χορευτικών παραστάσεων είχε ο χοροδιδάσκαλος – καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Βασ. Ζιώγας.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Φιλιππίδης Νίκος (κλαρίνο), Λάλεζας Παναγιώτης (τραγούδι), Παλιογιάννης Δημήτρης (λαούτο), Σαραντινός Βασίλης (κρουστά), Κουσουλάκης Γιάννης (βιολί,κορνέτα),Φιλιππίδη Λευκοθέα (τραγούδι), Μπακάλογλου Σοφία (τραγούδι), Βαλάντης Δέλιος (πλήκτρα), Κωνσταντίνου Κώστας (μπουζούκι).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass