Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύστησε τη δική του Ιφιγένεια

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2017 15:38

Μια ιδιαίτερη, από σκηνοθετικής άποψης αλλά και από άποψη ερμηνείων, εκδοχή της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι» παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν χθες στο Κηποθέατρο.

Η σκηνοθετική πρόταση που παρουσίασαν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, βασιζόμενοι στην εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα, περιελάμβανε την εναλλαγή ρόλων ανάμεσα σε τρεις πρωταγωνιστές, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του εννιαμελούς χορού.
Οι τρεις πρωταγωνιστές, ο Αιμίλιος Χειλάκης που υποδύθηκε τον Αγαμέμνονα και τον Αχιλλέα, η Αθηνά Μαξίμου που υποδύθηκε την Κλυταιμνήστρα και τον Μενέλαο και η Λένα Παπαληγούρα την Ιφιγένεια και τον Πρεσβύτη απέδωσαν το κορυφαίο δράμα του Ευριπίδη και μετέφεραν τους θεατές στον κόσμο των ηρώων τους και τους τοποθέτησαν μπροστά στα μεγάλα ηθικά και κοινωνικά διλήμματα που θέτει το έργο.
Πρωτότυπη νότα στην παράσταση τα χορικά, που έφεραν την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη και τα οποία ερμήνευσαν οι Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση και Μαρία Τζάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass