ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Χορού

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2017 15:35

Έως και τις 15 Ιουλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού.

Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μπουµπουλίνας 20-22, Αθήνα, αυτοπροσώπως, ή µέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τις εργάσιμες ηµέρες και ώρες 8 π.μ. – 3 μ.μ., ή με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Υπουργείο Πολιτισµού και Αθλητισµού, Μπουµπουλίνας 20-22, 101 86, Αθήνα (σφραγίδα ταχυδρομείου έως 15/7/16 – φυλάσσεται η απόδειξη του ταχυδροµείου από τον υποψήφιο), ή με ηλεκτρονικό µήνυµα (e-mail), στην ηλεκτρονική διεύθυνση teth.dthh@culture.gr. Η αίτηση (υπογεγραµµένη) και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν σε ηλεκτρονική µορφή (σκαναρισμένα). Αποδεκτοί τύποι αρχείων: pdf, doc, docx.

Απαιτούµενα δικαιολογητικά:

α) Αίτηση (αντίγραφό της υπάρχει σε έντυπη µορφή στο Πρωτόκολλο του Υπουργείου και σε ηλεκτρονική µορφή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.yppo.gr / Σύγχρονος Πολιτισµός / Πληροφορίες για τον πολίτη / Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού). Η αίτηση συµπληρώνεται και υπογράφεται από τον ενδιαφερόµενο.

β) Απολυτήριο Λυκείου του Ν. 1566/85 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυµνασίου ή άλλης ισότιµης Σχολής της ηµεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας µε απολυτήρια Λυκείου της ηµεδαπής (χορηγείται από τις ∆/νσεις Β΄ βάθµιας Εκπαίδευσης).

γ) Αστυνοµική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυµο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται µε την υποβολή πρόσθετου επίσηµου δικαιολογητικού (ευκρινές φωτοαντίγραφο).

Εξεταζόµενα µαθήµατα: Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, αυτοσχεδιασµός.

Έκθεση ιδεών: Η επιλογή των ασκήσεων θα γίνει από την ύλη µαθηµάτων, που καθορίζεται στο παράρτηµα 1 του Π. ∆/τος 372/1983 (ΦΕΚ 131/Α/83). Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα χορευτικά µαθήµατα θα διενεργηθούν από Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το πρόγραμμα σπουδών της Ανώτερης Σχολής Χορού περιλαμβάνει: Κύρια μαθήματα: Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

Δευτερεύοντα μαθήματα: Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο Κλασικό και Σύγχρονο, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων στεγάζεται στον ιστορικό και διατηρητέο χώρο του Μύλου του Παππά. Διαθέτει Σκηνή Μπαλέτου, χώρο παραστάσεων και μαθημάτων. Τηλέφωνο 2410- 256464, e-mail: balletsc@otenet.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass