ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ

Ξεκινά σήμερα το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου

*Η Κύπρος τιμώμενη χώρα

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2017 16:51

Αφιερωμένο στο σημαντικό έργο του καθηγητή Aρχαιολογίας, υπευθύνου επί σαράντα και πλέον χρόνια του ανασκαφικού έργου στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον και προέδρου του μουσείου της Ακρόπολης, Δημητρίου Παντερμαλή, είναι το φετινό 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου που ξεκινά σήμερα Σάββατο.

Παράλληλα ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) επέλεξε για τον φετινό θεσμό ως τιμώμενη χώρα την Κύπρο με τον τεράστιο πολιτιστικό και πνευματικό ορίζοντα. Θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, αρχαιολογικές ομιλίες, φιλοσοφικοί περίπατοι, αναλόγια και εκθέσεις διανθίζουν το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου. Σήμερα Σάββατο στις 7.30 το βράδυ στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου θα γίνει η υποδοχή της τιμώμενης χώρας, της Κύπρου.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, ενώ θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με θέμα «Αρχαιότητες και νερό». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμη Μαυρίδη. Αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στις 9.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί το έργο «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη.

Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Νικολαΐδης, Φωτεινή Φιλοσόφου, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα, Θοδωρής Προκοπίου. Το επόμενο Σάββατο 8 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Δίου η συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη», που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ την Κυριακή 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη.

Πρωταγωνιστούν οι Στάθης Βούτος, Τάσος Ροδοβίτης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass