Στάσεις Πολιτισμού

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2017 12:05

Σύντομα και περιεκτικά τα πολιτιστικά δρώμενα στη Λάρισα και στα περίχωρα. Η στήλη "Στάσεις Πολιτισμού" όπως δημοσιεύεται καθημερινά στην έντυπη έκδοση της "Ε".


Επιμέλεια : Νατάσα Πολυγένη. Επικοινωνία: natasa@eleftheria.gr

 

Οι Valia Calda στο Κλίμαξ

*Οι Valia Calda έρχονται την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ στο "Κλίμαξ" για την παρουσίαση της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο "Methexis". Η μουσική τους δέχεται επιρροές από τη τζαζ και την ελληνική παράδοση. Ένα σύμπλεγμα ήχων και σιωπής ταξιδεύει από τα πανηγύρια της Νότιας Ελλάδας και τα μοιρολόγια της Ηπείρου για να βρει διέξοδο μέσα από ηλεκτρονικά τοπία και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Ο νέος δίσκος "Methexis" έχει επηρεαστεί από τους αδικημένους, από αυτούς που παλεύουν και για όλους τους ξεχασμένους. Tο συγκρότημα έχει σαν βάση του το Λονδίνο και αποτελείται από τους: Sam Warner- τρομπέτα James Allsopp- μπάσο κλαρινέτο Νίκος Ζιάρκας- κιθάρα/ electronics Gaspar Sena- τύμπανα Θοδωρής Ζιάρκας- κοντραμπάσο. Πληροφορίες: 2410 532693 και info@linto.gr

Εκδήλωση για τους 70 τόμους

 του «Θεσσαλικού Ημερολογίου»

*Εκδήλωση για τους 70 τόμους του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 7 μ. μ., στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας». Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βραβεύσει τον κ. Κώστα Σπανό, για την πολυετή προσφορά του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», στην ανάδειξη της θεσσαλικής ιστορίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ. κ.: Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Αλέξης Γαλανούλης, Βασίλης Τσολάκης, Γιώργος Μπαλής, Γιώργος Κλήμος, Δημήτριος Καλούσιος, με θέμα την προβολή της θεσσαλικής ιστορίας, μέσα από τις σελίδες των 70 τόμων του «Θεσσαλικού Ημερολογίου».

Συνέλευση Βλάχων

*Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Λάρισα πραγματοποιεί την τακτική γενική της συνέλευση την Κυριακή 12 Μαρτίου  και ώρα 10.30 π.μ, , στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ .

Αποκριάτικο γλέντι στη Κυπάρισσο

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυπαρίσσου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο δημοτικό σχολείο του χωριού στις 2 το μεσημέρι. Στο γλέντι που γίνεται υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ συμμετέχει το μουσικό σχήμα του Αχιλλέα Καλτσογιάννη.

Αποκριάτικο εργαστήρι

στο Λαογραφικό Μουσείο

*Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας οργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, με τίτλο: «Μασκαρευόμαστε και ταξιδεύουμε στην αστική Λάρισα των αρχών του 20ού αι.»., την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ.  Πώς ήταν η Λάρισα στις αρχές του 20ου αιώνα; Πώς ήταν τα κτίρια; Με ποιόν τρόπο ντύνονταν οι κυρίες και οι κύριοι που ακολουθούσαν την Ευρωπαϊκή μόδα; Τι μουσική άκουγαν; Πώς διασκέδαζαν; Και τελικά… τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις Απόκριες στο Λαογραφικό Μουσείο;  Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του αποκριάτικου εκπαιδευτικού προγράμματος.  Τα παιδιά θα φτιάξουν μαζί με τους γονείς τους αποκριάτικες στολές και θα μεταμφιεστούν σε μικρούς αστούς κυρίους και κυρίες των αρχών του 20ού αι.

Θα μεταφερθούν στη Λάρισα εκείνης της εποχής μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, παλιές φωτογραφίες, καρτ ποστάλ και αντίστοιχη μουσική.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, τα αγόρια να φοράνε άσπρα μπλουζάκια και τα κορίτσια μονόχρωμες μπλούζες της επιλογής τους. Οι γονείς να φέρουν προϊόντα μακιγιάζ για το μουστάκι των αγοριών και το βάψιμο των κοριτσιών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά 8 το πρωί-2 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2410 239446

Παράσταση της Θεατρικής Ομάδας

του Εργατικού Κέντρου

*Η θεατρική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση με μονόπρακτα του θεατρικού έργου «Τρόμος και αθλιότητα του Γ  Ράιχ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας(Κουμουνδούρου 17-19). Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Παράσταση Χοροθεάτρου «180°»  στο ΟΥΗΛ

*Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας συνδιοργανώνει με τη θεατρική ομάδα Off Art, χοροθέατρο με τίτλο «180°» στο θέατρο ΟΥΗΛ (Ανθ. Γαζή & Κουμουνδούρου), την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου  και ώρα 7μ.μ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεσσαλίας και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT. Η  είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Βόλος τιμά τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Σπανό

*Μια  μαγική βραδιά θα ζήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου  και ώρα 8 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου , σε μια ονειρική συναυλία στην οποία θα τιμηθεί για το έργο του ο σπουδαίος Έλληνας δημιουργός , ο εμβληματικός εκπρόσωπος του Νέου Κύματος και ένας από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές του νεοελληνικού μας μουσικού πολιτισμού , ο Γιάννης Σπανός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass