ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Από τη Ρωσία με αγάπη

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2016 12:35

Μια μελωδική βραδιά γεμάτη ρωσικά ηχοχρώματα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της Λάρισας με την πόλη της Ρωσίας Ανάπα και με αφορμή την παρουσία της αντιπροσωπείας στη Λάρισα, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πραγματοποίησε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε Ρώσους συνθέτες και με τίτλο “From Russia with Love”. Η συναυλία περιελάμβανε τραγούδια και ρομάντζες για φωνή και πιάνο, ερμηνευμένα από τους τραγουδιστές Βασιλική Ποζίδου (σοπράνο), Παναγιώτη Μανιάτη (τενόρο) και την πιανίστρια Ιωάννα Σιοπούδη. Οι μουσικοί μάγεψαν το ακροατήριο παρασύροντάς τους στο έντονο μουσικό πάθος που χαρακτηρίζει τους Ρώσους συνθέτες (όπως ο Τσαϊκόφσκι, ο Ραχμάνινοφ, ο Γκλίνκα κ.α.), οι οποίοι περιγράφουν μοναδικά και με απαράμιλλο ύφος τα ανθρώπινα συναισθήματα. Το πάθος του ανεκπλήρωτου έρωτα και της προσμονής μέσα από τη μελαγχολία της αχανούς ρώσικης στέπας, εκεί όπου σε μαγικά ξέφωτα και κρυφά μονοπάτια νέων εραστών ο πόθος, η γαλήνη, ο πόνος αλλά και το όνειρο συναντούν τη μουσική και ενώνονται γεννώντας μοναδικές μελωδικές γραμμές. Όλα τα τραγούδια ερμηνεύτηκαν στην πρωτότυπη ρωσική γλώσσα αλλά παράλληλα η κ. Χρυσαυγή Σκαμπαρδώνη ήταν υπεύθυνη της αφήγησης των κειμένων των τραγουδιών στα ελληνικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass