Αφιέρωμα στην Ήπειρο

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2016 10:56

Μια ιδιαίτερη βραδιά́ πρόκειται να απολαύσουν οι εραστές της παραδοσιακής και ηπειρώτικης μουσικής στις 10 το βράδυ στη Λάρισα.

Ένα μοναδικό σμίξιμο της μουσικής οικογένειας των Χαλιγιάννηδων και του πολυφωνικού συνόλου "ΧΑΟΝΙΑ", ένα ατόφιο κάλεσμα από την πολύφωνη Άπειρο Ήπειρο, από τον κερατζή του Πολυφωνικού Καραβανιού σε δική του επιμέλεια κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη, θα ταξιδέψουν μουσικά το κοινό στην Ήπειρο, στον Παρακάλαμο, στο Πωγώνι και τη Δερόπολη - Άπειρος Ήπειρος και στα «σκέτα» (χωρίς μικρόφωνα) σε μια ατόφια Ηπειρώτικη βραδιά́. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» τραγουδώντας δίχως μικρόφωνα, με όλη τη ρώμη και το σφρίγος των πολύφωνων φωνών. Τα μέλη της «ΧΑΟΝΙΑΣ» που θα ταξιδέψουν ειδικά για αυτή τη βραδιά είναι: Αλίκη Γκανά, Χρήστος Δίπλας, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Ουρανία Μπατσινίλα, Πένυ Σπυροπούλου, Γιώργος Τούτσης. Η δε ζυγιά των Χαλιγιάννιδων είναι εξαμελής κομπανία και αποτελείται από τον Γιώργο Κ. Χαλιγιάννη με το γιό του Χρήστο Γ. Χαλιγιάννη στο κλαρίνο , το Βασίλη Χαλιγιάννη στο βιολί, το Νίκο Γ. Χαλιγιάννη στο λαούτο , το Σωτήρη K. Χαλιγιάννη στο ακορντεόν, και το Κώστα Βανδόλα στο ντέφι, ενώ η ερμηνεία των τραγουδιών είναι συλλογική και πολυφωνική. Μια νύχτα πολυφωνίας, με Πωγώνι και Δερόπολη, μοιρολόγια, σκάρους, μπεράτι, καγγέλια, με τη ζυγιά τοποθετημένη στο κέντρο του χώρου και ο χορός να ξετυλίγεται τριγύρω της, όπως στα παραδοσιακά γλέντια της Ηπείρου! Μια βραδιά αφιερωμένη στην Ήπειρο, στην ταβέρνα «Το παγώνι » στη Λάρισα. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 6944-250307.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass