ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Αναγκαία η σύσταση φορέα τουριστικής ανάπτυξης

* Ημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού για τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης

Δημοσίευση: 12 Νοε 2015 0:29

 

Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός περιφερειακού οργανισμού τουριστικής προβολής και προώθησης της Θεσσαλίας εντός και εκτός Ελλάδας, που θα καθορίζει τη στρατηγική, θα συντονίζει τις δράσεις και θα δώσει ταυτότητα και προσανατολισμό στο παραγόμενο προϊόν, ήταν το συμπέρασμα της χθεσινής ημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων ν. Λάρισας.

Η Ένωση ως συντονιστής εταίρος του προγράμματος για την προώθηση και ενδυνάμωση της απασχόλησης των νέων ανέργων στον ξενοδοχειακό κλάδο της Θεσσαλίας, ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους στο φάσμα της παραγωγής του τουριστικού προϊόντος για τα αποτελέσματα των ενεργειών και δράσεων που υλοποίησε.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού κ Ειρήνη Παπαϊωάννου "προγράμματα τέτοιου είδους όπως το συγκεκριμένο σχέδιο ενδυνάμωσης της απασχόλησης μέσα από την προώθηση νέων μορφών προβολής και μάρκετινγκ των ξενοδοχείων με τη χρήση ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων (social media), κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, χρήζουν όμως διορθωτικών παρεμβάσεων κυρίως σε ότι αφορά στο περιεχόμενο της κατάρτισης και τον χρόνο απόκτησης πρακτικής εμπειρίας στις επιχειρήσεις. Δυστυχώς όπως σχολίασε από τα 25.000.000 των τουριστών που αφίχθησαν στην Ελλάδα ουδείς επισκέφθηκε τη Λάρισα. Η πρακτική από τις ενέργειες προώθησης που υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια η Ένωση μας, έχει αποδείξει ότι θετικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μόνο όταν υπάρχουν συνεργασίες και συνέργειες. Με βάση αυτή τη συλλογιστική, η δημιουργία ενός περιφερειακού φορέα για την τουριστική προβολή και προώθηση κρίνεται επιβεβλημένη ακολουθώντας επιτυχημένες πρακτικές από αντίστοιχους φορείς όπως της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, της Ρόδου και πρόσφατα και της Πιερίας.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Ένωσης κ. Τάσος Γούσιος ανέλυσε τη στρατηγική που ακολουθεί η Ένωση, τονίζοντας ότι βασικός σκοπός είναι η ανάδειξη της Θεσσαλίας και ειδικότερα του νομού Λάρισας ως τουριστικού προορισμού. Επιμέρους στόχοι θεωρούνται η δημιουργία τουριστικού προϊόντος, η υλοποίηση προωθητικών ενεργειών, η συνεχής επιμόρφωση ανθρωπίνων πόρων και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού περιβάλλοντος. Οι προωθητικές ενέργειες που υλοποίησε και υλοποιεί είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία λογότυπου, η ενημέρωση της ιστοσελίδας, η δημιουργία σελίδας facebook, η δημιουργία ηλεκτρονικού εντύπου, η συμμετοχή σε εκθέσεις, η συμμετοχή σε συνέδρια, η διοργάνωση ταξιδιών, η γνωριμία με πράκτορες και διαμορφωτές κοινής γνώμης, ΜΜΕ και bloggers.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γ. Σούλτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ Αδάμ, ο αντιπρόεδρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κων. Λεβέντης και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ/Λ Ευστάθιος Βελησσαρίου ενώ ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θοδωρής Μεταξάς με θέμα «Σχεδιάζοντας τη Λάρισα της επόμενης ημέρας», το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και πρόεδρος του δικτύου Επιχειρήσεων Ολύμπου – Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ) Νίκος Ντάγκας, με θέμα «Η δικτύωση στην πράξη» και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Γρ. Παπαχαραλάμπους για τον "ρόλο των θεσμικών φορέων στην τουριστική ανάπτυξη». Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση με φορείς και επιχειρηματίες της πόλης που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της παραγωγής του τουριστικού προϊόντος.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass