Η ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΚΤΙΜΑ Η ALPHA BANK

Η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα

Δημοσίευση: 07 Νοε 2015 0:00



Μία επιτυχής πρώτη αξιολόγηση μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αποκατάσταση του επιχειρηματικού κλίματος, καθώς θα αποδεικνύει εμπράκτως την πρόθεση της κυβερνήσεως με νωπή εντολή από τους εκλογείς να εφαρμόσει το πρόγραμμα εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank. Αποτελεί δε, προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στη διαδικασία ανακεφαλαιοποιήσεως των ελληνικών τραπεζών. Η τελευταία συνιστά κομβικής σημασίας έργο για την πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, προσθέτουν οι αναλυτές της τράπεζας.
Η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ανθεκτικότητα παρά τις σημαντικές διαταραχές στο οικονομικό κλίμα κατά το 2015 και τις μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις στην κατανάλωση και την επιχειρηματικότητα, υπογραμμίζουν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπει τώρα μικρότερη ύφεση για το 2015, στο -1,4%, σε σύγκριση με το -2,3% που προέβλεπε τον Αύγουστο του 2015. Η μείωση του ΑΕΠ το 2015, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα προέλθει κυρίως από την υποχώρηση της καταναλωτικής δαπάνης (2015: -1,3%), των επενδύσεων (2015: -10,2%) και των αποθεμάτων (-0,7 ποσοστιαίες μονάδες στη μεταβολή του ΑΕΠ). Η αντοχή της οικονομίας, σε συνδυασμό με ορισμένα στοιχεία του σχεδιασμού του νέου προγράμματος δύνανται να αμβλύνουν σημαντικά τις υφεσιακές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass