ΣΠΑΕΙ ΤΟ «ΦΡΑΓΜΑ» ΤΩΝ 80 ΛΕΠΤΩΝ – «ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ» ΤΙΜΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΛ

Αμόλυβδη στα 79,7 λεπτά μετά από 2 χρόνια!

* Εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα 50 δολάρια το brent, αλλά με τάσεις ενίσχυσης

Δημοσίευση: 22 Νοε 2008 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:59
Σπάει το.. «φράγμα» των 80 λεπτών στις τιμές αμόλυβδης βενζίνης στη Λάρισα, καθώς για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια (!) σχεδόν, χθες «εθεάθη» τιμή πώλησης στα 0,797 ευρώ ανά λίτρο. Να σημειωθεί ότι ένα και μόνο πρατήριο εμφανίστηκε χθες στον πίνακα της ΝΑΛ με αυτή την τιμή, ωστόσο, η πίεση για ακόμη μεγαλύτερες υποχωρήσεις στις τιμές των καυσίμων εντείνεται για την εγχώρια αγορά, καθώς οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού εξακολουθούν να παραμένουν στα επίπεδα κάτω και πέριξ των 50 δολαρίων το βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Διεύθυνση Εμπορίου της ΝΑΛ, από τα 109 πρατήρια που ανακοίνωσαν τις τιμές τους, τα 61 πωλούν την αμόλυβδη βενζίνη κάτω από τα 90 λεπτά το λίτρο, ενώ τα υπόλοιπα, τοποθετημένα κυρίως στις εξόδους της Λάρισας και σε μικρότερους οικισμούς της επαρχίας, εξακολουθούν να πωλούν σε τιμές από 0,90 ευρώ και πάνω.
Την περασμένη Παρασκευή, η χαμηλότερη τιμή αμόλυβδης βενζίνης είχε βρεθεί στα 83,8 λεπτά το λίτρο, ενώ χθες, επίσης Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, η χαμηλότερη τιμή βρέθηκε στα 0,797 ευρώ το λίτρο (σε διαφορετικά πρατήρια) –κάτι που σημαίνει υποχώρηση της τάξης του 5%. Η μέση τιμή χθες διαμορφώθηκε στα 0,901 ευρώ το λίτρο, αρκετά μειωμένη σε σχέση με μια βδομάδα πριν.
Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα πρατήρια με τις 20 χαμηλότερες τιμές πώλησης αμόλυβδης βενζίνης στο νομό Λάρισας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΑΛ.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ
Με μικρή άνοδο και λίγο χαμηλότερα από τα 50 δολάρια διαμορφώθηκε χθες η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά από ένα αρνητικό σερί έξι ημερών. Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να αποφασίσει μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής, ενώ παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες από τις κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάκαμψη της οικονομίας. Παρόλα αυτά ισχυρές ήταν οι απώλειες του «μαύρου χρυσού» σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς βρέθηκε κατά 13% χαμηλότερα. Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 0,51 δολάρια στα 49,93 δολάρια το βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά η τιμή του είχε αγγίξει τα 51,12 δολάρια. Το μπρεντ παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε 3,4% ή 1,62 δολάρια, στα 49,70 δολάρια το βαρέλι. Τα μέλη του ΟΠΕΚ, τα οποία θα συνεδριάσουν σε οκτώ ημέρες στο Κάιρο αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή κατά 3,8% αυτό το μήνα, στα 30,98 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με την PetroLogistics εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση που ελήφθη από τα μέλη του καρτέλ τον Οκτώβριο.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στο μεταξύ, την αντίθεσή της στις προτάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπως η τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια και η απελευθέρωση του ωραρίου εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρ.Φώλια, η διοίκηση του φορέα αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες η οικονομική κρίση χτυπά και τα πρατήρια υγρών καυσίμων και εκτιμά ότι σε πολλά πρατήρια η πτώση των πωλήσεων σε όγκο φτάνει μέχρι και 30% και τα πλέον ευαίσθητα σημεία της εμφανιζόμενης κρίσης στα πρατήρια εκτιμάται ότι είναι η επαπειλούμενη αναγκαστική μείωση προσωπικού καθώς και η αμφίβολη επιβίωση των πολύ μικρών και οριακών πρατηρίων.
Οι βενζινοπώλες αναφέρουν ότι παρά την επιχειρηματολογία τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αυτή εμμένει και επαναφέρει λύσεις που η Ομοσπονδία εκτιμά ότι επιδεινώνουν τους όρους λειτουργίας της αγοράς. Η Ομοσπονδία διαφωνεί με τις προτάσεις για ελεύθερο ωράριο και την εισαγωγή ταμειακών μηχανών, πριν την εγκατάσταση ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών-εκροών.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass