ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΕΑ ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Αλλάζει στάση η Εθνική στις πιστωτικές

Δημοσίευση: 13 Νοε 2008 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:56
 
Νέα, δέσμη μέτρων η οποία αφορά σε μείωση επιτοκίων και σε προνομιακές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή υφισταμένων οφειλών από πιστωτικές κάρτες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Τράπεζα. Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη την τάση αποκλιμάκωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων όπως επιβεβαιώθηκε και από την τελευταία μείωση κατά 0,50% του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι:
* Η αναγγελθείσα αύξηση (0,40%), η οποία είχε δρομολογηθεί πριν από την τελευταία μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της ΕΚΤ για την 1.12.2008 δεν θα υλοποιηθεί. Η αύξηση αυτή ακολουθούσε αντίστοιχες κινήσεις του ανταγωνισμού, ενόψει ακραίων συνθηκών στο κόστος άντλησης κεφαλαίων και στα περιθώρια πιστωτικού κινδύνου.
* Ενόψει της οικονομικής συγκυρίας, μειώνει από 1.12.2008 τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών της κατά 1%, επαναφέροντας τα στα επίπεδα του 2007. Ως εκ τούτου τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται από 13% έως 16,55% ανάλογα με το είδος της κάρτας.
* Για την ουσιαστική διευκόλυνση των νοικοκυριών στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους από πιστωτικές κάρτες, η ΕΤΕ παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών μέσω των προϊόντων αναχρηματοδότησης (Άρση Βαρών) με προνομιακό επιτόκιο 10%. Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν όλοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής για υπόλοιπο μέχρι 10.000 ευρώ ανά πελάτη, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στα καταστήματα της Τράπεζας μέχρι 31.12.2008.
* Ειδικά για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των σημερινών οφειλών τους από πιστωτική κάρτα άτοκα σε 24 μηνιαίες δόσεις.
Η Εθνική Τράπεζα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης, επεξεργάζεται τρίτη δέσμη μέτρων με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που θίγονται από τη σημερινή αρνητική συγκυρία, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.
ΠΑΣΟΚ: ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 
Δεν αρκούν οι κινήσεις των μεμονωμένων τραπεζών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των πολιτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι νομοθετική παρέμβαση της Πολιτείας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μη στείλει άλλα μηνύματα προς τις τράπεζες, αλλά να αναλάβει αν μπορεί τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες και αν μπορεί να συγκρουστεί για να πετύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την διάθεση των 28 δισ. στις τράπεζες, νομοσχέδιο το οποίο χαρακτήρισε αδιαφανές και το οποίο, όπως είπε, δεν δίνει εγγυήσεις ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στους Έλληνες πολίτες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass