ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

«Ρήγμα» στις τάξεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων

* Για παρατυπίες και παραπλάνηση τραπεζοϋπαλλήλων κάνει λόγο το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ – Για πλήρη νομιμότητα κάνει λόγο η προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου

Δημοσίευση: 07 Νοε 2008 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:55
Αναταραχή στις τάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων έχει προκαλέσει η κίνηση μερίδας εξ αυτών να προχωρήσουν στη δημιουργία νέου φορέα, με την επωνυμία «Συνδικάτο Τραπεζοϋπαλλήλων και Εργαζομένων σε χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του νομού Λάρισας». Για παρατυπίες και παραπλάνηση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ του νομού Λάρισας, ενώ η προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και πως δεν τίθεται θέμα παραπλάνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες κινήσεις γίνονται και σε πανελλαδικό επίπεδο, για τη δημιουργία νέων συνδικάτων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, «σχετικά με την ανακοίνωση του αυτοαποκαλούμενου “Συνδικάτου Τραπεζοϋπαλλήλων-εργαζομένων σε χρηματοπιστωτικές και συναφείς επιχειρήσεις του νομού Λάρισας”, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι πρόκειται για μια ομάδα συναδέλφων που αυτοανακηρύχθηκε σε συνδικάτο και στη συνέχεια σε προσωρινή διοίκηση αυτού, χωρίς να προηγηθούν εκλογές. Υπάρχουν συνάδελφοι που καταγγέλλουν ότι υπέγραψαν ένα κείμενο χωρίς να γνωρίζουν ότι οι υπογραφές τους θα χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση του εν λόγω συνδικάτου. Σε καμιά περίπτωση και με κανένα τρόπο η ομάδα αυτή δεν εκπροσωπεί τους τραπεζοϋπαλλήλους του νομού μας. Σε δημοσίευμά τους (στις 24 Οκτωβρίου 2008) αναφέρονται επικριτικά, τόσο στο Νομαρχιακό Παράρτημα, όσο και στους συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, χαρακτηρίζοντάς τους «συμβιβασμένους», αγνοώντας εσκεμμένα ότι μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες και κόντρα στις διοικήσεις των τραπεζών που αρνούνταν το αυτονόητο, κατάφεραν να μας εξασφαλίσουν κλαδική σύμβαση. Αντίθετα, οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «αγωνιστές», καλώντας τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το αυτοαποκαλούμενο συνδικάτο τους, επιχειρώντας διάσπαση στο χώρο μας, εξυπηρετώντας δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες και του πολιτικού φορέα στον οποίο πρόσκεινται, συμπλέοντας έτσι με τις διοικήσεις των τραπεζών, που επί σειρά ετών προσπαθούν να καταργήσουν το μοναδικό συνδικαλιστικό μας όργανο».
Από την πλευρά του Νομαρχιακού Παραρτήματος τονίζεται ότι δεν μπορεί ο τραπεζοϋπάλληλος να είναι μέλος ταυτόχρονα σε δύο ομοειδή συνδικάτα, δηλαδή ΟΤΟΕ και στο νεότευκτο Συνδικάτο. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις, μπήκαν υπογραφές καλόπιστα, χωρίς να υπάρχει συνοδευτικό κείμενο. Για το λόγο αυτό, καλούνται όσοι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν υπογράψει, έχοντας παραπλανηθεί ως προς το κείμενο που θα συνόδευε την υπογραφή τους, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Νομαρχιακού Παραρτήματος.
ΑΝΤ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε νέα ανακοίνωσή της, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Συνδικάτου –να σημειωθεί ότι δεν υπογράφεται ονομαστικά- επισημαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί τα τυπικά και νομικά προβλήματα και πως τα μέλη του θα δίνουν το «παρών» στους χώρους εργασίας. «Είναι πρόκληση να μιλάει (το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ) για εργαζόμενους που “εξαπατήθηκαν” και υπέγραψαν για την ίδρυση του συνδικάτου. Ή θεωρούν τους συναδέλφους αφελείς ή αναλφάβητους (...) Το Συνδικάτο μας δημιουργήθηκε ακριβώς για να υπηρετήσει την ανάγκη οργάνωσης και ανάπτυξης ενός διεκδικητικού μαχητικού ταξικού τραπεζοϋπαλληλικού κινήματος, ικανού να υπερασπίσει και να διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου μας. Η υπάρχουσα δομή του συνδικαλιστικού κινήματος δεν καλύπτει όλους τους εργαζόμενους. Από τις περίπου 30 τράπεζες-χρηματιστηριακές και ασφαλιστικές επιχειρήσεις που έχουν υποκαταστήματα στο νομό μας μόνον σε πέντε-έξι υπάρχουν κλαδικά επιχειρησιακά σωματεία, τα οποία και αυτά έχουν έδρα στην Αθήνα. Επομένως, η δημιουργία του κλαδικού σωματείου που να μας καλύπτει όλους ήταν αναγκαία».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο συνδικαλιστικός νόμος (1264/82) δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν παράλληλα τόσο επιχειρησιακά όσο και κλαδικά σωματεία, χωρίς να εμποδίζονται οι εργαζόμενοι να ανήκουν οργανωτικά και στους δύο φορείς. Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή καλεί τους εργαζομένους του χρηματοπιστωτικού τομέα να συσπειρωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο.
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Στο μεταξύ, την τακτική της αιμοδοσία έχει προγραμματίσει η Λέσχη Τραπεζοϋπαλλήλων του νομού Λάρισας για την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου. Η αιμοληψία θα γίνει από τις 8.30 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, στο εντευκτήριο της Λέσχης, επί της οδού Απόλλωνος 1. Καλούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι, αλλά και όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα για πρώτη φορά να προσέλθουν και να λάβουν και κάρτα αιμοδότη. Όσοι αδυνατούν να προσέλθουν εκείνη την ημέρα, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου διατηρείται τράπεζα, και να αιμοδοτούν για λογαριασμό της Λέσχης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass