ΚΑΤΑ 3% ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στα 63 με 67 λεπτά η θέρμανση στη Λάρισα

* Στα 61 δολάρια υποχωρεί το brent, στα 64 το αργό

Δημοσίευση: 04 Νοε 2008 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:54
michou@eleftheria.gr
Από 63 ως 67 λεπτά διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στη Λάρισα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Διεύθυνση Εμπορίου της ΝΑΛ. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές εμφανίζονται κατά περίπου 3% χαμηλότερες, υπό την ασφυκτική, πλέον, πίεση που ασκείται από τη δραματική υποχώρηση των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού. Μικρή υποχώρηση της τάξης του 1,5% σημειώνει και η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο νομό σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Από την ημέρα έναρξης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην πόλη, που έκανε ντεμπούτο στα 68-69 λεπτά το λίτρο μέχρι και χθες, οι εγχώριες τιμές έχουν υποχωρήσει κάπως, χωρίς αυτό, βεβαίως να σημαίνει ότι είναι χαμηλές –με δεδομένες τις συνθήκες της πορείας των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού.
Για περίπου δύο εβδομάδες, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στη Λάρισα παρέμεναν στα επίπεδα των 65-69 λεπτών το λίτρο, ενώ χρειάστηκε να μπούμε στην τρίτη εβδομάδα διάθεσης του καυσίμου προκειμένου να περαστεί κάπως η δραστική μείωση του εξωτερικού και στο εσωτερικό της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΑΛ, χθες, η χαμηλότερη τιμή διάθεσης που εντοπίστηκε από την αρμόδια υπηρεσία ήταν στα 63 λεπτά το λίτρο και η υψηλότερη στα 67 λεπτά, μια υποχώρηση της τάξης του 3% σε διάστημα μιας εβδομάδας.
ΤΙΜΕΣ
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2008 στα 0,997 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας μείωση κατά 0,89% σε σχέση με τη μέση τιμή της αμόλυβδης που ήταν 1,006 στις 24 Οκτωβρίου 2008. Στο διεθνή χώρο, στο Λονδίνο, η τιμή του brent υποχωρούσε στα επίπεδα των 61 δολαρίων το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη διαμορφωνόταν λίγο πάνω από τα 64 δολάρια το βαρέλι.
ΑΜΟΛΥΒΔΗ
Στο νομό Λάρισας, χθες η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 0,987 ευρώ ανά λίτρο, υποχωρώντας κατά 1,5% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη Δευτέρα, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Διεύθυνση Εμπορίου της ΝΑΛ. Η χαμηλότερη τιμή εντοπίστηκε στα 0,9 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη στα 1,12 ευρώ το λίτρο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass