«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ

Στο «φόρτε» η αγοραστική κίνηση στη Λάρισα

* Πολλά τα παράπονα καταναλωτών για πλασματικές εκπτώσεις

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2008 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
«Ανάσα» στα ταμεία και τους καταστηματάρχες έδωσε η ένταση της αγοραστικής κίνησης στη Λάρισα, η οποία χθες κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, μετά από πάρα πολύ καιρό. Όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, είχε τουλάχιστον δύο χρόνια να βρεθεί τόσος κόσμος στην αγορά από τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων. Ανησυχητικό είναι το ότι πολλά ήταν τα παράπονα καταναλωτών για πλασματικές εκπτώσεις, καθώς φαίνεται ότι αρκετοί έμποροι δεν έλαβαν υπόψη τους το ότι οι καταναλωτές έκαναν ενδελεχείς έρευνες αγοράς όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η καλή δυναμική της Τρίτης συνεχίστηκε με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς χθες, Τετάρτη. Ακόμη και χθες το πρωί η αγοραστική κίνηση κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ενώ το χθεσινό απόγευμα ήταν ένα από τα καλύτερα για τα ταμεία του εμπορικού κόσμου της Λάρισας. Την «τιμητική» τους εξακολούθησαν να έχουν μαγιό, υπόδηση και αξεσουάρ, ενώ στον όγκο των αγορών των καταναλωτών προστέθηκαν και επιλογές σε αθλητικά και σπορ είδη ένδυσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις μπορούν να αφορούν στο σύνολο των ειδών εμπορίου της κάθε εμπορικής επιχείρησης που τις διενεργεί, με την υποχρέωση να αναρτάται στο κατάστημα έγγραφη αναγγελία ότι πραγματοποιεί τακτικές θερινές εκπτώσεις. Επίσης, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου τα προϊόντα εκτίθενται, ενώ προαιρετικά μπορούν να αναφέρουν το ποσοστό έκπτωσης. Οι καταναλωτές θα πρέπει να απαιτούν την ύπαρξη πινακίδων, στις οποίες θα αναγράφονται η αρχική και η νέα τιμή, καθώς και να ζητούν απόδειξη λιανικής πώλησης. Υπενθυμίζεται ότι οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως τις 30 Αυγούστου και πως έχει τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας τα καταστήματα-μέλη του να μένουν κλειστά κάθε Σάββατο ως και τις 23 Αυγούστου.
ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
Εάν η αγοραστική κίνηση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες, τότε οι έμποροι θα πρέπει να μείνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Τζίκας. Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει και φέτος την έρευνα για την πορεία των μεγεθών των εμπορικών καταστημάτων κατά τις θερινές εκπτώσεις, ώστε να αποτυπωθεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα αποτελέσματα της κίνησης. Ο κ.Τζίκας επισήμανε, ακόμη, το γεγονός της παρουσίας πολλών επισκεπτών από πολλούς γειτονικούς –και λιγότερο γειτονικούς- νομούς της Λάρισας, αλλά και την παρουσία αλλοδαπών καταναλωτών, κάτι που υποδεικνύει ότι η «φήμη» της λαρισαϊκής αγοράς κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
ΠΑΡΑΠΟΝΑ
Ανησυχητικό είναι, όμως, το γεγονός ότι στα γραφεία της «Ε» κατέφθασαν πολλά παράπονα καταναλωτών για πλασματικές εκπτώσεις, σε ένδυση, υπόδηση και είδη ταξιδίου, τόσο σε τοπικές επιχειρήσεις, όσο και σε αλυσίδες καταστημάτων. Φαίνεται ότι η μερίδα του εμπορικού κόσμου που κατέφυγε σε τέτοιες πρακτικές δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη της την έκταση της έρευνας που έχει πραγματοποιήσει το καταναλωτικό κοινό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass