ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ 147 ΔΟΛ. ΧΘΕΣ ΛΟΓΩ ΦΟΒΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ακάθεκτο το ράλι πετρελαίου

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2008 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
Διαδοχικά ρεκόρ σημειώνει η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς η τιμή παρουσίασε αύξηση μεγαλύτερη των 5 δολαρίων ανά βαρέλι ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 147 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη από τις ανησυχίες που προκαλούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Ιράν και τη Νιγηρία και η ενδεχόμενη απεργία σε πετρελαϊκή εταιρία της Βραζιλίας, σχετικά με την ομαλή ροή πετρελαίου.
Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωσε την τιμή ρεκόρ των 147,27 δολαρίων το βαρέλι.
Νωρίτερα, η τιμή ανήλθε στα 145,66 δολάρια ενώ, την προηγούμενη Παρασκευή, σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ στα 145,85 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Αυγούστου του αργού τύπου μπρεντ ανήλθε, το μεσημέρι, στα 146,04 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 4,01 δολαρίων στο βαρέλι, σε σχέση με το προχθεσινό «κλείσιμο» ενώ, νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 146,40 δολάρια.
«Υπάρχουν επίμονες ανησυχίες σχετικά με την προσφορά πετρελαίου βραχυπρόθεσμα», σχολίασε ο Τζέραρντ Μπουργκ της National Bank of Australia στη Μελβούρνη.
Στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στη ροή φορτίων αργού πετρελαίου από τον Κόλπο σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μετά το διήμερο πυραυλικών δοκιμών στην περιοχή από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ήλθε να προστεθεί η μονομερής άρση της κατάπαυσης του πυρός από πλευράς του Κινήματος για τη Χειραγώγηση του Δέλτα του Νίγηρα, ως διαμαρτυρία στην προσφορά της Βρετανίας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή της μεγαλύτερης πετρελαιοεξαγωγού χώρας της Αφρικής.
Οι επιθέσεις των ανταρτών στην πετρελαϊκή υποδομή της χώρας είναι ένας από τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην άνοδο κατά περίπου 50% που κατέγραψαν οι τιμές φέτος.
Παράλληλα, οι εργάτες στη βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρία Petrobras απείλησαν με πενθήμερη απεργία την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα επηρεάσει την παραγωγή και από τις 42 πλωτές πλατφόρμες άντλησης στη λεκάνη του Κάμπος, η οποία αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% της συνολικής παραγωγής αργού πετρελαίου της λατινοαμερικανικής χώρας και η οποία ανέρχεται σε περίπου 1,8 εκατομύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass