«Πρεμιέρα» στις 15 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 20

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2024 12:20

Σε κάτι παραπάνω από 20 ημέρες βγαίνει στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η υποχώρηση των τιμών στα καύσιμα κίνησης, βενζίνη και ντίζελ, συμπαρασύρει σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου φθηνότερα έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Αν το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινούσε σήμερα να διατίθεται από τα πρατήρια και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, θα είχε πρώτη τιμή τα 1,10 ευρώ ανά λίτρο.
Αυτό αναφέρουν πηγές του «ΟΤ», σημειώνοντας πως με τα σημερινά δεδομένα το πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει από πέρυσι φθηνότερα κατά 20%. Να σημειωθεί ότι στις 15 Οκτωβρίου 2023 το πετρέλαιο θέρμανσης είχε τιμή εκκίνησης τα 1,40 ευρώ ανά λίτρο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.
Πάντως τα διυλιστήρια αναμένεται να καθορίσουν την τιμή διάθεσης για το πετρέλαιο θέρμανσης λίγες ώρες πριν τις 15 Οκτωβρίου.
Δεν αποκλείεται, οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι Helleniq Energy και Motor Oil να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών – πελάτες τους ώστε η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης να διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ
«Η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ πρόωρο να προσδιοριστεί», αφού  αυτή θα καθοριστεί εν πολλοίς από τις καιρικές συνθήκες. Αν ο καιρός συνεχίσει στις ίδιες με τώρα θερμοκρασίες, τότε οι καταναλωτές δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε παραγγελίες.
Ο ΦΟΡΟΣ
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως κάθε χρόνο θα αποφασιστεί στα 0,280 ευρώ ανά λίτρο.
Από κει και πέρα η τιμή χτίζεται με τον ΦΠΑ, άλλους φόρους και τέλη και τα περιθώρια διύλισης και εμπορίας πετρελαιοειδών.
Όπως και πέρυσι, η κυβέρνηση αναμένεται να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού και σύμφωνα με τις βαθμοημέρες ανά περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass