Η GTC Λευκαδίτης Α.Ε. αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές και αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο των εργαλείων στην Ελλάδα. Ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα χρωμάτων στο κέντρο της Λάρισας το 1950, η εταιρεία έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία ανάπτυξης, που την κατατάσσει σήμερα ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρείες εργαλείων στη χώρα, με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική όσο και στην κυπριακή αγορά. Στο επίκεντρο της επιτυχίας της βρίσκεται η αφοσίωση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών, η οποία έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων και υπηρεσιών. Με μια ιστορία γεμάτη στρατηγικές κινήσεις, όπως η μετάβαση στη χονδρική πώληση το 1985 και η υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών για την αυτοματοποίηση των παραγγελιών, η GTC Λευκαδίτης συνεχίζει να καινοτομεί και να επεκτείνεται. Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Λευκαδίτης παρουσιάζει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας που περιλαμβάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική και κυπριακή αγορά, καθώς και την επέκταση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων σε Ευρώπη και Βαλκάνια. Με σταθερές αξίες τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη και την έννοια της «οικογένειας» να διαπερνούν κάθε πτυχή της λειτουργίας της, η GTC Λευκαδίτης παραμένει αφοσιωμένη στο όραμά της να προσφέρει κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες, δημιουργώντας μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες και συνεργάτες της.

λεφκαδιτισ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κύριε Λευκαδίτη, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την ιστορία της εταιρείας σας και πώς ξεκίνησε από τον Μιλτιάδη Λευκαδίτη το 1950;
Ο πατέρας μου, Μιλτιάδης Λευκαδίτης, ήταν ένας δραστήριος και κοινωνικός άνθρωπος. Το 1950, ξεκίνησε ένα κατάστημα χρωμάτων στο κέντρο της Λάρισας. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτό το περιβάλλον, αναπτύσσοντας από νωρίς την αγάπη για την επιχειρηματικότητα και τις πωλήσεις. Όταν έφτασε η στιγμή να γραφτώ στη σχολή που είχα περάσει, η διάγνωση του πατέρα μου με σκλήρυνση κατά πλάκας με έκανε να μείνω και να στηρίξω την οικογενειακή μας επιχείρηση. Έτσι από το 1983 ξεκίνησε η ατομική μου επιχείρηση ως κατάστημα με χρώματα, εργαλεία και είδη επιπλοποιίας.
Σήμερα, η εταιρία Λευκαδίτης GTC ΑΕ, είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρείες στον κλάδο των εργαλείων, η μεγαλύτερη επαρχιακή και αυτή με τον μεγαλύτερο ποσοστιαίο ρυθμό ανάπτυξης την τελευταία 5ετία.
Κύρια δραστηριότητα είναι η μεταπώληση προϊόντων σε τεχνικά καταστήματα σε κάθε περιοχής της Ελλάδας και της Κύπρου ενώ ταυτόχρονα μέσω του τεχνικού της πολυκαταστήματος GTC ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ εξυπηρετεί, στην αγορά της Λάρισας, βιομηχανίες, επαγγελματίες, αγρότες και ιδιώτες.

Ποια ήταν η κύρια κινητήρια δύναμη που οδήγησε την εταιρεία στη χονδρική πώληση εργαλείων το 1985;
Το 1983 οπότε δημιούργησα τη δική μου εταιρεία παρατήρησα μια αυξανόμενη ζήτηση για εργαλεία, είδη ταπετσαρίας και κοπής αφρολέξ. Το 1985, ξεκινήσαμε επίσημα τη χονδρική πώληση, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας στις πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας.
Με πείσμα, μεράκι και έξυπνες στρατηγικές κινήσεις, καταφέραμε να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας πέρα από τα όρια της Θεσσαλίας και δημιουργήσαμε συνεργασίες σε νέες περιοχές της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιοι ήταν οι κύριοι σταθμοί στην ανάπτυξη της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα;
Το 1985, όταν ξεκινήσαμε τη χονδρική πώληση, συνεχίζοντας τη λιανική, ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα. Το 2000 μεταφέραμε την έδρα μας σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 2.000 τ.μ. και επικεντρωθήκαμε στην υποστήριξη καταστημάτων μεταπώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο, εγκαταλείποντας τη λιανική πώληση. Το 2001 δημιουργήσαμε ένα από τα πρώτα B2B site με αυτοματισμούς παραγγελιοληψίας ακόμα και στους εξωτερικούς μας πωλητές με PDAs και μετέπειτα Tablets.
Το 2009 οι συνολικές ιδιόκτητες εκτάσεις μας έφτασαν τα 28.000 τ.μ., ενώ δημιουργήσαμε, ένα πρότυπο Τεχνικό Πολυκατάστημα. Από προϊοντικής πλευράς, λανσάραμε το 1997 τη σειρά εργαλείων χειρός Maco και GTC, το 2013 εξασφαλίσαμε τα αποκλειστικά δικαιώματα αντιπροσώπευσης για τα μηχανήματα Raider και τα εργαλεία Top Master.
Από το 2015, ενσωματώσαμε κορυφαία brands όπως Come, Dunlop, Gamma Pennelli, Tracer με αποκορύφωμα τον 6ο του 2023 όπου υπογράψαμε πολυετές συμβόλαιο για ηλεκτρικά εργαλεία και ρούχα εργασίας Caterpillar.

Πώς διασφαλίζετε τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη στις σχέσεις σας με τους συνεργάτες και τους πελάτες σας;
Η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας μας. Η κουλτούρα, οι άνθρωποι και οι διαδικασίες μας βασίζονται σε αυτές τις αρχές. Επενδύουμε σημαντικά στη γνώση των προϊόντων μας και παρέχουμε υπηρεσίες after sale.
Στόχος μας είναι να κατανοούμε βαθιά τις ανάγκες των πελατών μας και να προτείνουμε λύσεις που ανταποκρίνονται σε αυτές. Η διαφάνεια στις τιμές και τις προσφορές μας είναι εγγυημένη, με όλες τις πληροφορίες να είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες σε όλους.
Είμαι και είμαστε οικογενειακώς συνέχεια έξω στην αγορά για να ακούμε, να μαθαίνουμε τους πελάτες και να σκεφτόμαστε όπως εκείνοι.

 

Τα στελέχη της επιχείρησης κ.κ. Γ. Δαούλας και Η. Ταλαχούπης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιες είναι οι κύριες καινοτομίες που έχετε εισαγάγει στην εταιρεία;
Στον τομέα της χονδρικής πώλησης, είμαστε πρωτοπόροι στην ασύρματη παραγγελιοληψία και αποστολή μέσω Internet, από την εποχή που ακόμα χρησιμοποιούσαμε φαξ. Αυτό μας επέτρεψε να εκτελούμε τις παραγγελίες εντός 5 λεπτών από την υποβολή τους, μετατρέποντας το μειονέκτημα της επαρχιακής θέσης μας σε πλεονέκτημα. Σήμερα, προσφέρουμε ένα δωρεάν πρόγραμμα που επιτρέπει στα καταστήματα να ανεβάζουν όλα τα προϊόντα μας στις σελίδες τους, χρησιμοποιώντας τη δική μας αποθήκη ως δική τους και ενημερώνοντας καθημερινά τις ιστοσελίδες τους με νέα είδη, φωτογραφίες, βίντεο και κάθε άλλη σύγχρονη υπηρεσία eshop.
Στο κατάστημα προσφέρουμε ιδιαίτερες λύσεις όπως service σε κάθε μάρκα και τύπο εργαλείου, δωρεάν συναρμολόγηση, εκπαίδευση και επίδειξη μηχανημάτων, ενοικίαση εποχικών μηχανημάτων όπως ελαιοραβδιστικά και γενικότερα δίνουμε έδαφος στους ανθρώπους μας να δημιουργήσουν νέες υπηρεσίες και λύσεις.

Πώς προάγετε την έννοια της «οικογένειας» εντός της εταιρείας και πώς επηρεάζει αυτό την καθημερινή σας λειτουργία;
Θέλουμε κάθε εμπλεκόμενος με την εταιρεία να νιώθει μέλος της οικογένειας Λευκαδίτης – προσωπικό, πελάτες, προμηθευτές και λοιποί συνεργάτες. Το προσωπικό μας έρχεται στην εργασία με χαμόγελο και αυτή η θετική διάθεση μεταφέρεται στους πελάτες μας, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Ως οικογένεια, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξέλιξη, την ανάπτυξη και την ευημερία κάθε μέλους μας. Στην οικογένεια μας λοιπόν ανήκουν πάνω από 40 άτομα προσωπικό, 120 προμηθευτές, 1800 καταστήματα, πάνω από 60 βιομηχανικοί πελάτες ενώ εξυπηρετούμε καθημερινά πάνω από 500 άτομα στο κατάστημα.

 

 

lefkaditis service

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πώς διασφαλίζετε την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών;
Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας. Έχουμε στελέχη με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην εταιρεία, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία μας και αποτέλεσαν στήριγμα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η οικογένειά μας μεγαλώνει εκθετικά, με νέα στελέχη που αναπτύσσουν τα ταλέντα τους στο τμήμα που ανήκουν. Η επαγγελματική και προσωπική εξέλιξή των ανθρώπων μας είναι πολύ υψηλά στην ημερήσια ατζέντα και προσπαθούμε να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους και νέες που έχουν όρεξη να μάθουν και να εξελιχθούν.
Όλα αυτά καταλήγουν στον πελάτη μας διότι όσο πιο καταρτισμένη είναι η ομάδα που σε εξυπηρετεί, τόσο ποιοτικότερη είναι η κατανόηση της ανάγκης του πελάτη άρα και το προϊόν που θα του προτείνουμε.

Πώς επιτυγχάνετε τις αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίους οίκους εργαλείων;
Η ποιότητα και η πληρότητα των υπηρεσιών μας, όπως αναλυτική γνώση των προϊόντων και η συνεχής εκπαίδευση στελεχών, το marketing, οι υπηρεσίες after sales και η ανάπτυξη πελατολογίου μέσα από την προσωπική και πραγματική επαφή που έχουμε μας καθιστούν ελκυστικούς συνεργάτες.
Το όνομα Λευκαδίτης διατηρείται σε υψηλά επίπεδα φερεγγυότητας, έχοντας στο ιστορικό του μόνο επιτυχημένα προγράμματα συνεργασιών.
Αυτή η ασφάλεια και αξιοπιστία μας επιτρέπει να εξασφαλίζουμε αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίους οίκους εργαλείων αλλά και αιτήματα από εταιρείες για να αναλάβουμε την ανάπτυξη τους στην αγορά μας.

O Πρόεδρος και Διεύθυνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Κ. Λευκαδίτης.

 

 

 

 

 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την επέκταση και την ανάπτυξη της GTC ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ;
Από την αρχή του έτους, η εταιρεία μας μετατράπηκε σε Α.Ε. Αυτή η στρατηγική κίνηση μας επιτρέπει να αναπτυχθούμε περαιτέρω στην ελληνική και κυπριακή αγορά, αυξάνοντας το δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων και το μερίδιο αγοράς μας.
Επίσης, οργανώνουμε τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας GTC σε Βαλκάνια και Ευρώπη. Είμαστε στην κορυφαία 5άδα με στόχο την κορυφή.
Στην τοπική αγορά της Λάρισας, επενδύουμε σε προϊόντα, προσωπικό και υπηρεσίες για να προσφέρουμε ασυναγώνιστες τιμές και λύσεις στις ανάγκες της τοπικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας, καθώς και του καθημερινού χρήστη.
Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση των χρηστών, στη συναρμολόγηση και επίδειξη λειτουργίας των μηχανημάτων μας.
Τέλος, συμμετέχουμε ενεργά με ανταποδοτικές ενέργειες προς την κοινωνία και το δήμο μας, ενώ επενδύουμε σε πράσινες τεχνολογίες για τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος