AAΔΕ

Στα 5,308 δισ. ευρώ οι επιστροφές φόρων

Από την αρχή του 2024

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2024 11:10

Στα 5,308 δισ. ευρώ έχει ανέλθει το συνολικό ποσό των επιστροφών από την ΑΑΔΕ, ενώ ο στόχος για το 9μηνο ήταν στα 4,919 δισ. ευρώ, σημειώνοντας υπέρβαση κατά 389 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΑΑΔΕ.
Παράλληλα η ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:
* Το πλήθος εκκρεμών αιτημάτων επιστροφών από την 1 Ιανουαρίου 2022 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά 62%. Μέσα στο 2024 υποβλήθηκαν 4.022.000 αιτήματα επιστροφής και διεκπεραιώθηκαν 4.717.000 αιτήματα.
* Οι επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων από τις φετινές δηλώσεις έχουν ολοκληρωθεί, μέσω καταβολών ή συμψηφισμών, σε ποσοστό 93,55%, ξεπερνώντας σε ποσό τα 432 εκατ. ευρώ.
* Τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώθηκε η διαλειτουργικότητα για μαζικούς συμψηφισμούς επιστροφών φόρων με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (μέσω ΗΔΙΚΑ), επιταχύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις αυτοματοποιημένες επιστροφές.
* Κατόπιν εφαρμογής του νέου κεντρικοποιημένου συστήματος επιστροφών 95% σχεδόν των αιτημάτων επιστροφής, για τα οποία δεν απαιτείται έλεγχος και δεν υπάρχει νομικό ή πραγματικό κώλυμα επιστροφής, επιστρέφονται ή συμψηφίζονται κεντρικά με αυτοματοποιημένες διαδικασίες.
Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των εκκρεμών επιστροφών υπόκειται σε συνθήκες εποχικότητας, ανάλογα με την περίοδο υποβολής κάθε είδους δηλώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass