EUROSTAT:

Στο 3,1% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Στην πέμπτη θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό η χώρα

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2024 8:44

Αυξητικές τάσεις κατέγραψε και τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, καθώς -σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat- αναρριχήθηκε στο 3,1%, από 3% τον Ιούλιο, κατατάσσοντας τη χώρα στην 5η θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό εντός της Ευρωζώνης.


Αντίθετα με την Ελλάδα, σημαντική επιβράδυνση σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη. Υποχώρησε τον τρέχοντα μήνα στο 2,2% σε ετήσια βάση, από το 2,6% του Ιουλίου.
Ο δομικός δείκτης (δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, οι οποίες αποτελούν «βαρόμετρο» για την επιτοκιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) υποχώρησε στη ζώνη του ευρώ στο 2,8% ετησίως τον Αύγουστο από το 2,9%, με μηνιαία αύξηση, ωστόσο, κατά 0,2%.
Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της Ευρωζώνης, οι υπηρεσίες έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο (4,2%, έναντι 4,0% τον Ιούλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,4%, έναντι 2,3% τον Ιούλιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%, έναντι 0,7% τον Ιούλιο) και την ενέργεια (-3,0%, έναντι 1,2% τον Ιούλιο).
Σε επίπεδο κρατών, στο 2% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών ενέργειας. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το 2021.
Στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2021 υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία. Οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με πέρυσι τον Αύγουστο, μετά από αύξηση 2,7% τον Ιούλιο.
Στην Ισπανία οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,4% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass