Η διασύνδεση pos με τις ταμειακές επιχειρήσεων

Τι αναφέρει επιστολή της Ομοσπονδίας ΠΟΦΕΕ σε ΑΑΔΕ και αρμοδίους

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2023 12:13

Με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΑΔΕ στις 20 Οκτωβρίου 2023 -αναφέρει επιστολή της Ομοσπονδίας ΠΟΦΕΕ προς ΑΑΔΕ και άλλους αρμοδίους-, ενημερώνει ότι είναι διαθέσιμο το Μητρώο POS για τις επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε:

«...Από σήμερα και έως τις 31/10/2023, οι επιχειρήσεις, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE => Μητρώο & Επικοινωνία => Στοιχεία Επιχείρησης, μπορούν, όπου απαιτείται, να διορθώσουν και να επικαιροποιήσουν την εικόνα των ενεργών POS, που διέθεταν κατά την 30η/9/2023, δηλώνοντας τα POS, που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία, τα οποία έχουν αποσταλεί από τους παρόχους....
Ταυτόχρονα, στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα για τη Διασύνδεση POS - Ταμειακών Συστημάτων, από την οποία επιχειρήσεις και λοιποί εμπλεκόμενοι..».
Ο έλεγχος και η ενημέρωση του Μητρώου των POS είναι μία υποχρέωση που βαρύνει τις επιχειρήσεις και τους παρόχους. Συνεπώς θα πρέπει να έχουν άμεση επικοινωνία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ελεγκτικές διαδικασίες, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιβολή προστίμων.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ, ως οι ανωτεροβάθμιοι φορείς των επιχειρήσεων θα πρέπει να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.
Τέλος, για την ουσιαστική διευκόλυνση της διαδικασίας, προτείνουμε στην ΑΑΔΕ να προχωρήσει οπωσδήποτε σε ενημέρωση των επιχειρήσεων:
α) με αποστολή στα email τους,
β) με ενημέρωση στις e-κοινοποιήσεις τους,
γ) με αποστολή SMS στα κινητά των επιχειρηματιών ή/και των εκπροσώπων τους τα οποία έχουν δηλωθεί στα στοιχεία επικοινωνίας,
δ) με οποιονδήποτε άλλοΝ τρόπο.
Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί δεν έχουμε καμία ενημέρωση και εμπλοκή. Σε κάθε περίπτωση αφορά τις επιχειρήσεις και τους παρόχους μόνο, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΦΕ.Ε, που υπογράφουν ο πρόεδρος Βασίλειος Καμπάνης και ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Χριστοφοράκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass