Σύντομες Οικονομικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2023 13:28

Συνέλευση εργαζομένων ΔΟΥ

Tην Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο Tην Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023,

και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Δ.Ο.Υ. Λάρισας, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Λάρισας. Προς τούτο και για την αποφυγή ταλαιπωρίας, άσκοπων μετακινήσεων αλλά και για τον καλύτερο προγραμματισμό των υποχρεώσεων του-αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου-παρακαλείται το συναλλασσόμενο κοινό να μην προγραμματίσει συναλλαγές με τη Δ.Ο.Υ. και τα Γ.Ε.Φ. του Νομού μας (Τυρνάβου, Αγιάς, Ελασσόνας και Φαρσάλων) καθώς επίσης και με τις υπηρεσίες της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. και της Κτηματικής Υπηρεσίας, επειδή την ημέρα αυτή οι ως άνω υπηρεσίες από τις 10:30 π.μ. δεν θα λειτουργούν, παρά μόνο με το προβλεπόμενο ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας.
Κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών μας που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου
Παραμένει η σκιά του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς

ΑΘΗΝΑ
Μετά από άνοδο άνω του 40% την περασμένη εβδομάδα, οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν με τους εμπόρους να σταθμίζουν τις ηπιότερες μετεωρολογικές προβλέψεις και τις διεθνείς προσπάθειες για τον περιορισμό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως και 8,5%. Οι θερμοκρασίες στη Γαλλία, τη Γερμανία, αλλά και σε άλλα μέρη της Ευρώπης αναμένεται να επιστρέψουν σε κανονικά ή πάνω από τον μέσο όρο επίπεδα τις επόμενες ημέρες μετά τις κρύες ημέρες, σύμφωνα με με την εταιρεία προβλέψεων Maxar Technologies. Μαζί με την ανάκτηση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Νορβηγία, τον κορυφαίο πάροχο καυσίμων στην Ευρώπη, αυτό συμβάλλει στην άμβλυνση των κινδύνων εφοδιασμού που ταρακούνησαν πρόσφατα την αγορά φυσικού αερίου. Παράλληλα, οι προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να αποτρέψουν τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς από το να συμπαρασύρει την ευρύτερη περιοχή έχουν περιορίσει τις ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο στις ροές φυσικού αέριου. Παρόλα αυτά, οι έμποροι παρακολουθούν στενά την κατάσταση του εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο, καθώς η αγορά παραμένει εύθραυστη και εξαιρετικά ευαίσθητη σε τυχόν αλλαγές στη διαθεσιμότητα του καυσίμου.«Η αβεβαιότητα συνεχίζεται σχετικά με τους κινδύνους του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς»
Οι θερμοκρασίες και η παραγωγή αιολικής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθούν, παρέχοντας πτωτικές πιέσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, αναφέρει σε σημείωμά της η Inspired Energy. Ωστόσο, «η αβεβαιότητα συνεχίζεται σχετικά με τους κινδύνους του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς για την παγκόσμια προσφορά», ανέφερε.
Συν τοις άλλοις, οι εργαζόμενοι στο υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Αυστραλία ανανέωσαν το κάλεσμα για έναρξη απεργιών την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της Chevron Corp., απειλώντας με διακοπή των εξαγωγών, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και από τις δύο πλευρές.

 

Πιέσεις στα ομόλογα ενόψει αξιολόγησης της Standard & Poor’s
Αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή

ΑΘΗΝΑ
Με το βλέμμα στραμμένο στην «ετυμηγορία» του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s στο τέλος της εβδομάδας, κινήθηκε χθες η αγορά ομολόγων. Ο οίκος αξιολόγησης αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή το αποτέλεσμα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει κατατάξει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας στη βαθμίδα BB+, η οποία είναι ένα μόλις «σκαλοπάτι» χαμηλότερα από τη λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα. Ωστόσο, κατά την προηγούμενη αξιολόγησή του τον περασμένο Απρίλιο είχε αναβαθμίσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ως «θετικές», εξέλιξη η οποία σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές προδικάζει, σύμφωνα με την πάγια πρακτική των οίκων αξιολόγησης, την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε μεταγενέστερο χρόνο. Σημειώνεται ότι ήδη ο οίκος αξιολόγησης DBRS έχει αναβαθμίσει τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα. Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4.33%. Ωστόσο, το κλίμα στην εγχώρια αγορά επηρεάστηκε αρνητικά και σήμερα από τον διεθνή περίγυρο, καθώς παγιώνεται η προσδοκία για τη διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε και έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το Bloomberg. Η έρευνα ευθυγραμμίζεται με τα σχόλια των αξιωματούχων της ΕΚΤ που μίλησαν στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μαρακές τις τελευταίες ημέρες. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρτινς Καζάκς δήλωσε ότι οι τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις δεν συνάδουν με μια μείωση το πρώτο εξάμηνο του 2024 και «το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα δούμε». Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων χθες και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της καταγράφηκαν συναλλαγές 94 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 62 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4.33% από 4,20% που έκλεισε την Παρασκευή, έναντι 2,78% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,55% από 1,48% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0551 δολ. από το επίπεδο των 1,0571 δολ. που άνοιξε η αγορά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass