Στον αέρα η εκτός σχεδίου δόμηση

«ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ», ΛΕΕΙ Ο ΠΑΡΑΔΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2023 11:07

Την άμεση τακτοποίηση, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, των προβλημάτων δόμησης σε εκτός σχεδίου ιδιοκτησίες, άνω των τεσσάρων στρεμμάτων, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στρατής Παραδιάς.
Το όλο ζήτημα, παρουσιάζει στασιμότητα, από την περίοδο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Τότε, με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σταμάτησε η δόμηση των ιδιοκτησιών πάνω από τα τέσσερα στρέμματα. Προεκλογικά, η τότε κυβέρνηση, είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ακόμα όμως δεν έχει κάνει κάτι.
«Το ψάχνουν από παντού», «αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Πρόσφατα στείλαμε και επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος είναι ανάστατος. Πιέζει και το Τεχνικό Επιμελητήριο και άλλοι φορείς για το θέμα. Το ΣτΕ επιμένει, αλλά το όλο θέμα είναι στον αέρα», αναφέρει ο κ. Παραδιάς και συνεχίζει: «Σε ημερίδα που έγινε πρόσφατα, τονίστηκε για ακόμα μία φορά ότι η εκτός σχεδίου δόμηση είναι χρήσιμη και ότι δεν μπορεί όλες οι χρήσεις γης, εργοστάσια, βιοτεχνίες, να είναι εντός σχεδίου, αυτό δεν έχει καμία λογική. Η εκτός σχεδίου δόμηση, δεν είναι αυθαίρετη, έχει κανόνες. Αλλά δεν γίνεται να χτίζει όποιος έχει τεράστια οικόπεδα μόνο», επισημαίνει ο κ. Παραδιάς.
Προσθέτοντας ότι απαξιώνονται οι περιουσίες πολλών ανθρώπων και στην Αττική και την επαρχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass