ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ:

Τελειωτικό χτύπημα σε μικρούς έμπορους και αυτοαπασχολούμενους

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2023 12:17

Σε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ακρίβειας, ενεργειακής φτώχειας δόθηκε το τελικό χτύπημα στους  μικρούς εμπόρους αυτοαπασχολούμενους στην οδό Βόλου στην πόλη της Λάρισας, με την καταστροφική πλημμύρα. Όλοι οι  μικροί έμποροι και γενικά οι επαγγελματίες της περιοχής βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση. Όσοι δεν έβαλαν λουκέτο λόγο της παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης δύσκολα θα κατορθώσουν να παραμείνουν ενεργοί μετά από αυτές τις καταστροφές. Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί μας στην συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να αποδίδεται απλά στα έντονα καιρικά φαινόμενα-και στην κλιματική αλλαγή. Βολικό άλλοθι, για να δικαιολογηθούν η εγκληματική απουσία ολοκληρωμένου και σύγχρονου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με επίκεντρο την πρόληψη. Οι ευθύνες βαραίνουν την Κυβέρνηση και την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση που θεωρεί κόστος τα έργα υποδομής και δεν τα έχει σε πρώτη προτεραιότητα υλοποίησης με αποτέλεσμα  να συμβαίνουν τέτοιες  ανεπανόρθωτες καταστάσεις.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων ζητά να παρθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα για τους μικρούς έμπορους και α/α:
• Να ξεκινήσει η πλήρης και ουσιαστική καταγραφή όλων των ζημιών. Ουσιαστική στήριξη και αποκατάσταση όλων των πληγέντων Αποζημίωση για όλες τις ζημιές στο 100%, άμεσα και χωρίς χρονοτριβές.
• Άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων αυτοαπασχολούμενων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης
• Απαλλαγή φόρων για τουλάχιστον για τα επόμενα δύο έτη. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και του τέλους επιτηδεύματος για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες όλων των πληγεισών περιοχών.
• Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων, από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για ένα χρόνο, με επιδότησή τους από το κράτος.
• Απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη.
• Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους αυτοαπασχολούμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα
• Αναστολή όλων των ρυθμίσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, παρόχους ενέργειας τουλάχιστον για δύο χρόνια. Καμία ρύθμιση να μη χαθεί
• Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους
• Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ ως η μόνη αποδεκτή λύση, ώστε να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις επιβίωσης και λειτουργίας των μικροεπιχειρήσεων
• Άμεση αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές που καταστράφηκαν. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να αποφευχθούν νέες καταστροφές το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass