Τροποποιητική δήλωση χωρίς την επιβολή προστίμων

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟ - ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2023 12:20

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φορολολογικών δηλώσεων και σχεδόν 400.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη δήλωσή τους.


Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα για όλα τα λάθη τους ή τις παραλείψεις να προβούν στην υποβολή νέας, τροποποιητικής αυτή της φορά, φορολογικής δήλωσης, χωρίς να αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμο. Αυτό βέβαια θα πρέπει να συμβεί έως τις 31 Αυγούστου, μετά θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο από την νομοθεσία πρόστιμο.
Παράλληλα θα μπορούν εφόσον αυτό απαιτείται να συνυποβάλλουν εκ νέου, μαζί με την διορθωτική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και τα έντυπα Ε2 ή και Ε3 τα οποία συνοδεύουν το έντυπο Ε1. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση εκείνη που ο φορολογούμενος προχωρήσει στην υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, τα δεδομένα που έχουν συμπληρωθεί στην αρχική δήλωση (στο έντυπο Ε1) και στα έντυπα (Ε2 και Ε3) μεταφέρονται αυτόματα στη νέα δήλωση που πρόκειται να υποβληθεί.
Η νέα δήλωση που θα προκύψει μετά τις προσθήκες, αφαιρέσεις ή διορθώσεις δεδομένων θα αντικαταστήσει την αρχική δήλωση, θα γίνει νέα εκκαθάριση με τα νέα στοιχεία και ο φόρος θα προσδιοριστεί με βάση τα οριστικά εισοδηματικά ή τεκμαρτά δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι, οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν μόλις λίγες ημέρες στη διάθεσή τους μέχρι και την 31η Αυγούστου, οπότε και εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass