Εντός της εβδομάδας οι προτάσεις ακτοπλόων για μείωση στα ναύλα

ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2023 11:50

Ολοκληρώθηκε χθες η Διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου με τους ακτοπλόους για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των εισιτηρίων των πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί. Τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Από κυβερνητικής πλευράς, ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.
Επί της αρχής, οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.
Νωρίτερα, γύρω στις 16:00, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ακτοπλόους, για τις υψηλές τιμές που υπάρχουν στα εισιτήρια των πλοίων.
Στόχος της σύσκεψης ήταν να διερευνηθεί σε βάθος το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθούν όλα τα μέτρα που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά.
Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ. «Δεν μένουμε απαθείς. Θα δούμε το θέμα, θα μετρήσουμε το πρόβλημα, θα δούμε σε ποιο ποσοστό αυτές οι αυξήσεις είναι δικαιολογημένες. Αυτό που θα κάνουμε είναι το καλύτερο δυνατόν, όπως κάνουμε πάντα προς όφελος των πολιτών», είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass