Στο δίκτυο του Σκλαβενίτη η «AS Agora»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ - ΑΝΑΔΟΜΕΙΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο ΚΛΑΔΟΣ Σ/Μ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2023 11:01

Μετά από διαπραγματεύσεις τεσσάρων και πλέον μηνών, η λαρισινή αλυσίδα «AS Agora» πέρασε και τυπικά στην ιδιοκτησία του Σκλαβενίτη, πυροδοτώντας τον ανταγωνισμό στον ν. Λάρισας μέσω δημιουργίας ενιαίων σχημάτων. Αν και η τοπική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο λιανεμπόριο τροφίμων μέσω της «Σανίδας - Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ», θα φέρει για ένα μικρό διάστημα ακόμη την επωνυμία της, ωστόσο από την περασμένη Παρασκευή ανήκει στο δίκτυο του Ομίλου Σκλαβενίτη, σηματοδοτώντας μια ακόμα ηχηρή εξέλιξη στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου της περιοχής μας.


Ήδη στις βιτρίνες των καταστημάτων της εταιρείας υπάρχει σχετική ανακοίνωση που ενημερώνει τους πελάτες της πως από τις «8 Μαΐου το κατάστημα ανήκει στο δίκτυο του Σκλαβενίτη» και διά της οποίας εκφράζει τις ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που επέδειξαν στα χρόνια λειτουργίας της. «Όλοι οι εργαζόμενοι θα είμαστε εδώ προκειμένου να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι η σπουδαία και από τις δύο πλευρές επιχειρηματική συμφωνία, που συνιστά επί της ουσίας απορρόφηση - συγχώνευση της «ΑS Αgora» από τον Σκλαβενίτη, ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή με τις υπογραφές, ενώ οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα.
Η επιγραφή «ΑS Αgora» θα παραμείνει ως επωνυμία για έναν περίπου μήνα ακόμη, καθώς το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι ανακαινίσεις των καταστημάτων στο πνεύμα και στην κουλτούρα που προωθεί ο Όμιλος και προς τα τέλη Ιουνίου η επωνυμία «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» θα αντικαταστήσει το εμπορικό της σήμα.
Επισημαίνεται πως η «ΑS Αγορά» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Δεκέμβριο του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στην Καραθάνου στον Αγ. Αθανάσιο. Έκτακτε ακολούθησαν άλλα οκτώ, σε Αμπελοκήπους, Φιλιππούπολη, Άγιο Κωνσταντίνο, Νέα Σμύρνη, στους Νέους Πόρους, στο κέντρο της Λάρισας (Παπακυριαζή και Φαρμακίδου), στην Αγιά και στον Αμπελώνα Τυρνάβου. Επίσης διαθέτει αποθήκες, ενώ συνολικά η επιχείρηση έχει δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας, οι οποίες διασφαλίζονται πλήρως από το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Σημειωτέον πάντως πως ο επιχειρηματίας Θανάσης Σανίδας, ο οποίος διατηρεί πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα στη Λάρισα (Λατομεία Τυρνάβου, κατασκευές, εστίαση) από τις αρχές Φεβρουαρίου έχει αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της λιανεμπορικής αλυσίδας και, με βάση την τελευταία απόφαση της συνέλευσης των εταίρων της, το μετοχικό ποσοστό κατέχουν η Μαρία Μπλέκα, η Θεοπούλα Μπότα και ο Χαράλαμπος Παπακωνσταντίνου.
Όσον αφορά στη «Σκλαβενίτη», η εταιρεία διαθέτει στη Λάρισα πέντε καταστήματα, εκ των οποίων ένα στην Ελασσόνα, και με την εξαγορά της «AS Agora» θα θέσει υπό την ομπρέλα της ένα ακόμα μέλος του ΕΛΟΜΑΣ. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί τη 12η εξαγορά του Σκλαβενίτη από το 2007 έως και σήμερα, καθώς η σημαντικότερη από πλευράς μεγέθους ήταν η απόκτηση της Μαρινόπουλος το 2017, μέσω της οποίας άλλαξαν δραστικά τα δεδομένα στην ελληνική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου. Με την εξαγορά της «AS Agora» αυτομάτως ο leader του ελληνικού λιανεμπορίου πολλαπλασιάζει το εμπορικό του αποτύπωμα στη θεσσαλική πρωτεύουσα και ειδικά στο κέντρο της πόλης, ενώ αποκτά «έρεισμα» και σε δύο περιοχές με τουριστική ανάπτυξη, όπως είναι η Αγιά και οι Νέοι Πόροι. Αυτήν τη στιγμή, ο Όμιλος «Σκλαβενίτη» διαθέτει συνολικά 516 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, απασχολεί κοντά στους 34.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 550.000 πελάτες την ημέρα. Να επισημανθεί πως το ενδιαφέρον για τη συγχώνευση της «AS agora» προέκυψε από το περασμένο καλοκαίρι την ώρα μάλιστα που την πολιορκούσαν αρκετοί «μνηστήρες».
Σε κάθε περίπτωση, η εξαγορά μιας ακόμα τοπικής επιχείρησης τροφίμων, μετά από αυτή του «Βλαχοδήμου», δείχνει πως το εγχώριο λιανεμπόριο οδηγείται σταδιακά σε πλήρη αναδόμηση βάζοντας «φωτιά» στον ανταγωνισμό. Και αυτό γιατί εντός του έτους επίκειται και η επιστροφή της γαλλικής Carrefour στη Λάρισα, ενώ οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εμφανίζονται ιδιαίτερα κινητικές για την απόκτηση των μικρότερων παικτών για να ενισχύσουν τζίρους και παρουσία στον νομό...
Σημειώνεται ότι στη Λάρισα κυριαρχούσε μέχρι πρότινος η «ΑΒ Βασιλόπουλος» με 10 καταστήματα, ενώ πολύ κοντά είναι και η «Μασούτης», που διαθέτει 9 καταστήματα. Πλέον το σκηνικό αλλάζει άρδην...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass