Με κρατική στήριξη το 58% των μικρών επιχειρήσεων

ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2021 8:35

Τα μέτρα στήριξης που εφάρμοσε η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας απέτρεψαν την κατάρρευση δεκάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, αλλά η πρόκληση της επιβίωσής τους μεσοπρόθεσμα παραμένει, καθώς χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά χαμηλή ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα. Σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank, το 58% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων είχε πρόσβαση σε κρατική ενίσχυση έναντι 33,6% κατά μέσον όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ. Μάλιστα, ένας στους τρεις μικρομεσαίους πήρε επιδότηση ή επιχορήγηση, δηλαδή ζεστό χρήμα, και ένα επίσης σημαντικό τμήμα διευκολύνθηκε με πιστώσεις και αναβολές πληρωμών.


Με τη στήριξη αυτή, η ελληνική επιχειρηματικότητα εμφανίστηκε ανθεκτική πάρα την ένταση της διαταραχής που προκάλεσε η πανδημία. Πάντως η αύξηση του μεγέθους των επιχειρήσεων και η αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank, το Ταμείο Ανάκαμψης «ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις περιλαμβάνει μία σειρά κινήτρων για την ανάπτυξη συνεργασιών, συγχωνεύσεων ή εξαγορών, με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους, της βελτίωσης των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και κατ’ επέκταση της δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass