"Χάος" σε βιομηχανικές περιοχές

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2019 20:00

 Σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με το μέλλον και τις προοπτικές των εγκατεστημένων παραγωγικών επιχειρήσεων σε βιομηχανικές περιοχές όπου την διαχείριση ασκεί η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ πρόκειται να συζητήσει στη Λάρισα το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ).

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή στη 1 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Λάρισας, παρουσία εκπροσώπων επιχειρηματικών και βιομηχανικών μονάδων, με ευρύτατη θεματολογία που αγγίζει τον πυρήνα των προβλημάτων των επιχειρήσεων που είναι εγκαταστημένες στις ΒΙΠΕ της Λάρισας και της χώρας γενικότερα αλλά και το νέο τοπίο που δημιουργείται μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση και ανάπτυξη των Βιομηχανικών Περιοχών και Επιχειρηματικών Πάρκων.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε, θα συζητήσουν για "τις στρεβλώσεις μονοπωλιακών χρεώσεων και πρακτικών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις", για τις "αντιβαίνουσες, σε βασικές διατάξεις και αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου πρακτικές της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ ως δεσπόζοντα προμηθευτή και αναγκαστικό αντισυμβαλλόμενο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων" και για το μέλλον των βιομηχανικών πάρκων μετά την ψήφιση του Ν.4605/2019 που θέτει τις βάσεις για ουσιαστικό λόγο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στη διαχείριση και ανάπτυξη των ΒΙΠΕ.

Να σημειωθεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας , πως προσφάτως υπό την αιγίδα του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, μέλη του μετά από χρόνια αδυναμίας συνεννόησης, κατήγγειλαν απευθυνόμενα στην ΕΕ σειρά παρανόμων κρατικών ενισχύσεων προς την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ. "Είναι μια αναπόφευκτη κλιμάκωση καθώς απειλούνται εταιρείες δεκαετιών με άριστη συναλλακτική συμπεριφορά. Ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις όπου η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ έχει διακόψει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτή η πρακτική, ενώ οι υποθέσεις ακόμα εκκρεμούν νομικά, οδηγεί σε κλείσιμο με απώλεια θέσεων εργασίας, φόρων και εισφορών για το Δημόσιο και εντείνει την αποβιομηχάνιση. Αποτελεί ουσιαστικά μια εκβιαστική ενέργεια της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ".

Σχετικά με το μέλλον των βιομηχανικών πάρκων μετά και την ψήφιση του πρόσφατου Ν.4605 (ΦΕΚ Α’52/1.4.19, Αρ.10), διακηρυχθείσα θέση της ΠΑΣΕΒΙΠΕ είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση οφείλει, αν επιθυμεί να επιτύχει το στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, να προχωρήσει στην άρση αυτής της ιδιότυπης ομηρίας. "Η ανάπτυξη θα επέλθει, όπως τονίζει, με γνώμονα αυτούς που υλοποιούν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις και εξάγουν σε ένα άκρως αντίξοο οικονομικό περιβάλλον και όχι όσους νέμονται με μονοπωλιακούς όρους, μια κατ’ ανάθεση δραστηριότητα εις βάρος των παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας".

Να σημειωθεί τέλος πως για όλα αυτά τα προβλήματα η διοίκηση της ΠΑΣΕΒΙΠΕ πρόκειται να δώσει την ερχόμενη Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass