Σε πρόγραμμα Erasmus+ ο ΣΘΕΒ

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2019 15:09

Στη δεύτερη συνάντηση των Διακρατικών Εταίρων, από την Αυστρία,  τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Innotrain Erasmus+ συμμετείχε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Η συνάντηση διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου στο Βερολίνο και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία του έργου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για προγράμματα που υλοποιεί ο οργανισμός K.O.S. GmbH που έχει έδρα το Βερολίνο και ο οποίος φιλοξένησε και τις δράσεις του προγράμματος σχετικά με την ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων αλλά και για το σύστημα τεχνικής εκπαίδευσης στην Γερμανία. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το University of Applied Sciences του Βερολίνου και γνώρισαν πώς μέσα από παιχνίδια με ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, VRglasses) οι σπουδαστές κατανοούν το εκπαιδευτικό υλικό με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο και στη συνέχεια εξετάζονται στην εφαρμογή αυτού.
Η εκπρόσωπος του τμήματος εκπαίδευσης του ΣΘΕΒ κα Ελ. Ευαγγελοπούλου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις και του ΣΘΕΒ σχετικά με την τεχνική εκπαίδευση μέσω υλοποιούμενων προγραμμάτων σε συνεργασία με τους φορείς αλλά και της επιχειρήσεις και ανέφερε πώς ο αυτοματισμός, οι ψηφιακές πλατφόρμες, οι νέες μορφές οικονομίας επιδρούν καταλυτικά στη φύση και την έννοια της εργασίας.  Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των παρευρισκόμενων και τονίστηκε πως προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών τεχνολογίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω και να αποτελέσουν υπόδειγμα ανασυγκρότησης και των λοιπών τομέων της οικονομίας.  
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
Στο μεταξύ ο ΣΘΕΒ διοργανώνει σήμερα σεμινάριο με θέμα «Διαπραγματεύσεις - Οπου υπάρχει σχέση δίνω - παίρνω εκεί υπάρχει και σχέση διαπραγμάτευσης», στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου. Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να βελτιώσουν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες, την πειθώ τους, την κατανόηση των άλλων και την αποτελεσματικότητά τους, εξετάζοντας και κατανοώντας τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass