Υπό διωγμό οι μικρομεσαίοι

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2019 22:07

Η έλλειψη ρευστότητας, η αδυναμία πρόσβασης στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και η υπερχρέωση παραμένουν τα τρία βασικά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Λάρισας που απειλούν όχι μόνο να ακυρώσουν την όποια βελτίωση των οικονομικών δεικτών αλλά να απαξιώσουν συνολικά τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας…
«Είμαστε εδώ οι μικροί και οι μεσαίοι επαγγελματίες της Λάρισας, λαβωμένοι και μισοί. Θέλουν να μας μειώσουν, να μας κλείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών από το βήμα της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών της, στο Επιμελητήριο. Αντιμέτωποι με τεράστιες επιβαρύνσεις, φορολογικές και ασφαλιστικές και στη σκιά των εκατοντάδων λουκέτων που βαραίνουν κάθε χρόνο την τοπική οικονομία, ο Δημ. Παληογιάννης σκιαγράφησε για μια ακόμη χρονιά το ζοφερό μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας  του νομού, κατέγραψε τα μέτωπα, τα αδιέξοδα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας πριν εξαντληθούν τα όρια των αντοχών και των ανοχών τους.


Εξαίροντας πρωτίστως τον ρόλο και τη σημασία των μικρών επιχειρήσεων στην τοπική οικονομία, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ στον διοικητικό τους απολογισμό έκανε λόγο «για εσκεμμένη και ανηλεή δίωξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών»  και αναφέρθηκε στους αποκλεισμούς που υφίστανται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. «Με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις, τόνισε, ουδείς μικρός επαγγελματίας μπορεί να ενταχθεί, καθώς βασικός όρος είναι να έχει κάποιος 2 θέσεις εργασίας που κανείς δεν καλύπτει».  
Εκφράζοντας επίσης τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση της ρύθμισης των 120 δόσεων στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανησυχία του για τις αυστηρές προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρηματικών δανείων στον νέο ν. Κατσέλη και τη δυσθυμία του για την απόρριψη πάγιων αιτημάτων του κλάδου, όπως η θέσπιση αφορολογήτου ορίου, στάθηκε επικριτικά προς τις τράπεζες.
«Το τραπεζικό σύστημα είναι και αυτό εχθρικό απέναντί μας. Μόνο η Συνεταιριστική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα τους ελεύθερους επαγγελματίες» είπε προαναγγέλλοντας σχετική ημερίδα για τα χρηματοδοτικά της εργαλεία.
Κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης την περασμένη χρονιά στάθηκε ιδιαίτερα:
* Στην αμέριστη συμπαράσταση ηθική και οικονομική του Επιμελητηρίου.
* Στον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας για την ενημέρωση των μελών.
* Στην παροχή νομικής συμπαράστασης σε συλλόγου και μέλη.
* Στις διαρκείς συναντήσεις με τους προέδρους των συλλόγων για την καταγραφή των προβλημάτων και τη δρομολόγηση των λύσεων.
* Στη διαπίστωση της έλλειψης εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας, πράγμα που θα επιδιωχθεί να καλυφθεί με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου και άλλων τοπικών και περιφερειακών φορέων.
«Η Ομοσπονδία μας, με τα μέσα που διαθέτει θα συνεχίσει να προσπαθεί, να διεκδικεί. Τα προβλήματα και οι θέσεις μας δεν καταγράφονται σε κόλλες χαρτιού. Θέλει μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι η τελευταία σε δυσκολίες. Του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ και η χώρα να πάρει τη θέση που της αξίζει. Όλοι μαζί μπορούμε. Αυτό θα πρέπει να είναι το σύνθημά μας από δω και πέρα» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Παληογιάννης.   

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass