Ελεγχος στα οικονομικά Δήμου, ΔΕΥΑ Ελασσόνας

*ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2018 19:00

Οι Δημοσιονομικές Υπηρεσίες Εποπτείας κι Ελέγχου θα ελέγξουν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας δεκάδες φορείς απ’ όλη την Ελλάδα ανάμεσά τους και τον Δήμο Ελασσόνας αλλά και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης της περιοχής σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες η ηλεκτρονική σελίδα www.iefimerida.gr.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα «η Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, είναι πραγματικά αποκαλυπτική, καθώς προκύπτει ότι από τους ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, οι 4 στους 10 φορείς, που μπήκαν στο μικροσκόπιο, πήραν βαθμολογία «3» στα «4», κοινώς ότι απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις στα συστήματά τους για να θεωρηθούν λειτουργικά. Ως ήταν αναμενόμενο, από τα 245 ευρήματα αυτών των ελέγχων, τα 185 αφορούν στην οικονομική τους διαχείριση.

Η συνέχεια αναμένεται, όμως, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη 60 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 40 αφορούν σε εισαγγελικές παραγγελίες και οι 20 σε λοιπούς έκτακτους διαχειριστικούς ελέγχους. Παράλληλα, ο σχεδιασμός για το επόμενο 12μηνο προβλέπει 67 ελέγχους, από τους οποίους οι 30 θα γίνουν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι ακριβώς είδαν ή άκουσαν οι εισαγγελείς, για να στρέψουν εκεί την προσοχή τους» αναφέρει το δημοσίευμα.

 ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Ο Δήμος Ελασσόνας με χθεσινή του ανακοίνωση «προς ενημέρωση των δημοτών και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων» διευκρίνισε πως «η εισαγγελική έρευνα προκλήθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας μας, ενώ στη ΔΕΥΑΕΛ κατόπιν ανακριβών δημοσιευμάτων και ανυπόστατων καταγγελιών τρίτων. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ελασσόνας και η ΔΕΥΑΕΛ είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με οποιαδήποτε δημόσια αρχή, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της, δεδομένου ότι δεν έχουν τίποτα να αποκρύψουν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ελέγχονται». Ο κ. Ευαγγέλου διευκρίνισε στην «Ε» πως η έρευνα αφορά στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

* Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος σχολιάζοντας το δημοσίευμα στην «Ε» ανέφερε ότι θα ενημερωθεί αμέσως μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βρίσκεται. «Καμία αντίρρηση να έλθει ο εισαγγελέας και να ελέγξει τα πεπραγμένα της θητείας μας στη δημοτική αρχή της Ελασσόνας. Δεν έχω να κρύψω τίποτα…», πρόσθεσε.

*Τοποθέτηση όμως υπήρξε και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ελασσόνας κ. Ανέστη Σερετίδη στην «Ε», που δήλωσε ότι: «Δεν γνωρίζω εάν το δημοσίευμα αναφέρεται σε ελέγχους που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πρόσφατα και έχουν ολοκληρωθεί στην επιχείρηση για δύο υποθέσεις. Έως σήμερα δεν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για νέο έλεγχο. Σας ενημερώνω ότι έλεγχοι γίνονται κατά καιρούς όταν ζητείται. Καλοδεχούμενοι οι έλεγχοι στην επιχείρησή μας…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass