Από Δευτέρα νέες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

* ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ Β ΄ΔΟΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2018 15:08

Ολιγόωρη παράταση για την υποβολή του Α21, έως και τις 16:00 χθες έδωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις οι οποίες προχθές το βράδυ δεν υποβλήθηκαν για τεχνικούς λόγους, ώστε να περιληφθούν στην πληρωμή του Ιουνίου, όσες εξ αυτών εγκριθούν.

Η πλατφόρμα υποβολής θα έχει ολιγοήμερη διακοπή για την πραγματοποίηση της πληρωμής στις 25-27 Ιουνίου. Από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, θα είναι εκ νέου διαθέσιμη για την υποβολή των αιτήσεων επιδόματος παιδιού.
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έως χθες είχαν υποβληθεί πάνω από 500.000 αιτήσεις και είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία για τις 430.000. Το 96% από αυτές είναι εγκριτικές. Θυμίζουμε πως προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Α21 είναι η υποβολή και η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017. Όσοι πρόλαβαν και υπέβαλαν την αίτηση μέχρι χθες θα πληρωθούν το επίδομα παιδιού κανονικά στις 25-27 Ιουνίου. Οι νέες αιτήσεις θα πληρωθούν με τις επόμενες δόσεις και τα τα ποσά που δικαιούνται αναδρομικά από την αρχή του 2018. Στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η Γ δόση 2018 (για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο), σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν με το ίδιο σύστημα οι επόμενες προβλεπόμενες διμηνιαίες δόσεις.
Η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν Α21 μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. Σε κάθε 2μηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass