Στα 703 ευρώ ο μέσος φόρος των δηλώσεων

*ΜΟΛΙΣ ΤΟ 20% ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 22:00

Μόλις το 20% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων, εκ των οποίων οι μισές είναι μηδενικές και οι υπόλοιπες είναι κυρίως όσων δικαιούνται το επίδομα παιδιού έχουν υποβληθεί για την ώρα στο taxis.

Ένα μήνα πριν από τη λήξη της προθεσμίας  τα στοιχεία  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την εκκαθάριση των δηλώσεων δείχνουν πως οι ρυθμοί εξακολουθούν να είναι χαλαροί.   
Αν και τις τελευταίες ημέρες σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περί τις 80.000 δηλώσεις ωστόσο θεωρείται απίθανο ότι σε ένα μήνα μπορούν να υποβληθούν 5 εκ. περίπου δηλώσεις όταν από τις 19 Απριλίου που άνοιξε το σύστημα υποβλήθηκαν μόλις 1,4 εκ. Συνεπώς η παράταση για μια ακόμη χρονιά θα καταστεί αναπόφευκτη    
Σε κάθε περίπτωση για την ώρα έχουν υποβληθεί στο Taxisnet  1.439.596 δηλώσεις Ε1 εκ των οποίων οι 764.179 είναι μηδενικές (το 53,08% του συνόλου), οι 483.595 είναι χρεωστικές (το 33,59% του συνόλου) και οι 191.822 είναι πιστωτικές (το 13,33% του συνόλου). Οι χρεωστικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε συνολικό φόρο 341,8 εκατ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 706 ευρώ ανά φορολογούμενο. Οι πιστωτικές δηλώσεις αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου 59 εκατ. ευρώ ή 307 ευρώ ανά φορολογούμενο.
ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Θυμίζουμε πως ο φόρος που θα προκύψει θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: Η πρώτη τέλος Ιουλίου, η δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη τέλος Νοεμβρίου, στην τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Όσοι δεν θέλουν να εξοφλήσουν απευθείας από το λογαριασμό τους τις παραπάνω δόσεις και θέλουν να μεταθέσουν στο μέλλον την εξόφλησή τους, έχουν δύο επιλογές:
* Είτε να κάνουν χρήση της Πάγιας Ρύθμισης που προσφέρει το υπ. Οικονομικών, εξοφλώντας κάθε μία εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων σε 12 δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 5%
* Είτε να κάνουν χρήση των καρτών τους, εξοφλώντας κάθε δόση, ή εφάπαξ, μεταθέτοντας έως και 45 ημέρες την ημερομηνία πληρωμής, ή σε έως και 12 άτοκες δόσεις, χωρίς κανένα κόστος, άτοκα.  Η πληρωμή φόρων με μετρητά αντενδείκνυται, καθώς πλέον οι τράπεζες χρεώνουν τις πληρωμές φόρων στο γκισέ, με έως και 2 ευρώ. Ενδεικτικά στο γκισέ των τραπεζών εφαρμόζονται οι ακόλουθες χρεώσεις:
- Alpha Bank: 1 ευρώ εάν χρεωθεί καταθετικός λογαριασμός και 2 ευρώ αν πληρωθεί ο φόρος με μετρητά
- Eurobank: 1,20 ευρώ αν γίνει χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει χρήση μετρητών
- Εθνική Τράπεζα: 1 ευρώ αν η εξόφληση του φόρου γίνει με χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει με μετρητά
- Τράπεζα Πειραιώς: 1,10 ευρώ αν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει χρήση μετρητών.
Άρα συμφέρει η κατάθεση των όποιων μετρητών στο λογαριασμό του φορολογούμενου και η χρήση των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και των ΑΤΜ, που είναι εντελώς δωρεάν. Επίσης εάν πληρώσετε με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών που βρίσκονται εντός των καταστημάτων των τραπεζών, δεν πληρώνετε προμήθεια.
Χωρίς χρέωση είναι επίσης και η πληρωμή φόρων απευθείας στο Taxis καθώς από φέτος τέθηκε σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υπηρεσία του Taxisnet που επιτρέπει στους φορολογούμενους να πληρώνουν τις οφειλές τους στην εφορία με την κάρτα τους. Με τον τρόπο αυτό η καρτέλα τους στο Taxis ενημερώνεται άμεσα με την πραγματοποιθείσα πληρωμή, σε αντίθεση με την πληρωμή μέσω τραπεζών που καθυστερεί να εμφανιστεί δύο - τρεις εργάσιμες ημέρες. Βέβαια, αν γίνει απευθείας πληρωμή φόρου στο Taxis δεν μπορείτε να κάνετε χρήση της υπηρεσίας άτοκων δόσεων που προσφέρεται μέσω των πιστωτικών καρτών. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass