Αύξηση των καταθέσεων κατά 870 εκ.

* ΣΤΟ "ΜΑΤΙ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΏΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 15:12

Αύξηση κατά 870 εκατ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Απρίλιο φθάνοντας τα 126,9 δισ. ευρώ έναντι 126,01 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις από νοικοκυριά αυξήθηκαν μόλις κατά 4 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 992 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.


 Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, υπάρχει μια σαφής βελτίωση της εμπιστοσύνης των αποταμιευτών στο τραπεζικό σύστημα, η οποία εκτιμάται ότι θα αποτυπωθεί και στα μεγέθη των επόμενων μηνών. Από τη μία πλευρά η επιτυχία των τεσσάρων συστημικών ομίλων στα πανευρωπαϊκά stress tests και από την άλλη η επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα τουριστικά έσοδα, που φέρνουν …συνάλλαγμα στη χώρα, δημιουργεί αισιοδοξία στις διοικήσεις των τραπεζών ότι η χρονιά θα κλείσει με άνοδο της καταθετικής βάσης κατά τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ. Πλέον, στο στόχαστρο των τραπεζών έχουν μπει τα μετρητά που έχουν αποθησαυρισμένα οι πελάτες τους. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούν τακτικά ραντεβού με όσους είχαν προχωρήσει σε σημαντικές αναλήψεις τα προηγούμενα χρόνια και δεν τα έχουν επιστρέψει. Εκτιμάται ότι εκτός τραπεζικού συστήματος σε φυσική μορφή βρίσκονται περί τα 15 δισ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να ανακτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του σε βάθος 2 ετών, εάν η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass