Αναβαθμίζεται ο ρόλος των Επιμελητηρίων

* ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 15:08

   Οι αναπτυξιακές προοπτικές, που μπορούν να προσδώσουν τα επιμελητήρια στην ελληνική οικονομία,  ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση των διατάξεων περί ΑΕ, τα οφειλόμενα τέλη ΓΕΜΗ, η λειτουργία του πλαισίου των εκπτώσεων και προσφορών και ο Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) αποτέλεσαν τα κύρια σημεία συζήτησης κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του προχθεσινού Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πειραιώς, στην οποία συμμετείχε και ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημιουργία, από τα επιμελητήρια, Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, τα οποία θα έχουν στόχο τη διεκπεραίωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών μιας επιχείρησης με το δημόσιο, παρέχοντας παράλληλα συμβουλευτική καθοδήγηση στα πρώτα της βήματα, αλλά και σε θέματα χρηματοδότησης κ.λπ. Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των δράσεων εξωστρέφειας των επιμελητηρίων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Αυλωνίτης, επισήμανε: «Το νέο κείμενο Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Κυβέρνησης, πέρα από την κλαδική του στόχευση, δίνει έμφαση και στην ανάπτυξη συνεργειών με σκοπό τη δημιουργία αλυσίδων αξίας και εξωστρέφειας. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι κομβικός, καθώς αναβαθμίζεται ο συμβουλευτικός τους χαρακτήρας, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζονται και οι παροχές προς τα μέλη τους. Απώτερος στόχος μας είναι να γίνουν τα επιμελητήρια ένας χώρος, όπου ο επιχειρηματίας θα μπορεί γρήγορα και αξιόπιστα να διεκπεραιώνει όλες τις υποθέσεις του αποτελώντας ταυτόχρονα, ένα σημαντικό μοχλό εξωστρέφειας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass