ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 30/3 ΚΑΙ 2/4 ΛΟΓΩ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΠΑΣΧΑ

Τραπεζικές αργίες η Παρασκευή και η Μ. Δευτέρα

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2018 16:57

Ως ειδικές αργίες, λόγω του Πάσχα των Καθολικών θα είναι για τις τράπεζες η αυριανή Παρασκευή 30 Μαρτίου και η ερχόμενη Δευτέρα 2 Απριλίου. Τα καταστήματα των τραπεζών θα είναι μεν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό ωστόσο θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του τραπεζικού πληροφοριακού συστήματος ΤARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση όλων των συναλλαγών.


Συνεπώς διατραπεζικές μεταφορές σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών του εσωτερικού και του εξωτερικού και εντολές πληρωμών και όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των τραπεζών και της πελατείας τους, καθώς και οι λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας των τραπεζών, που θα γίνουν τις δύο αυτές ημέρες  εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Απριλίου, οπότε και αρχίζουν οι συνέπειες της τυχόν μη εκπλήρωσης. Ομοίως πληρωμές οφειλών και εμβάσματα που θα καταχωρούνται τις ημέρες των δύο ειδικών αργιών, θα εκτελεστούν την Τρίτη 3 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη ημέρα.
  Πάντως κατόπιν σχετικής οδηγίας της ΑΑΔΕ θα γίνονται αποδεκτές από τις Δ.Ο.Υ. και τις τελωνειακές αρχές της χώρας μας και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 3η Απριλίου 2018. Τέλος, συστήνεται στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται απευθείας με τράπεζες για την αποστολή αρχείων χρεώσεων μέσω πάγιων εντολών και αρχείων πιστώσεων μισθοδοσίας, να επικοινωνήσουν με την τράπεζα συνεργασίας τους για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass